11/30/2018 12:04:00 μ.μ.
0

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία για την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος της Βουλής των Ελλήνων. Η Επιτροπή Επιλογής Προϊσταμένων, που συγκροτήθηκε για τη διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης των υποψηφίων των προς πλήρωση θέσεων, και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τους υπαλλήλους της Βουλής ολοκλήρωσαν μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου, με την ανάρτηση της σχετικής προκήρυξης, και τυπικά ολοκληρώθηκε σήμερα, 30.11.2018, με την έκδοση της σχετικής απόφασης του Προέδρου της Βουλής για την τοποθέτηση των προϊσταμένων των τμημάτων της Βουλής.

Περατώθηκε έτσι μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τη Βουλή. Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες μοριοδοτήθηκαν με βάση τα τυπικά, εκπαιδευτικά προσόντα τους και τα προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, φοίτηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, γνώση ξένων γλωσσών και παρακολούθηση σεμιναρίων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης), καθώς και με βάση την εργασιακή εμπειρία τους. Κατόπιν διεξήχθηκαν οι δομημένες συνεντεύξεις, με σκοπό την πληρέστερη αξιολόγηση της ικανότητας των υποψηφίων να προγραμματίζουν, να συντονίζουν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λαμβάνουν αποτελεσματικές αποφάσεις και να διαχειρίζονται κρίσεις.

Στη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά το υψηλότατο επίπεδο γνώσης και εμπειρίας των στελεχών της Βουλής των Ελλήνων. Η διαδικασία αυτή στόχο είχε να υπηρετήσει την αξιοκρατία στην επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων της Βουλής με όρους απόλυτης διαφάνειας.

Για τις 86 συνολικά θέσεις ευθύνης (4 θέσεις προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, 18 θέσεις Διευθύνσεων και 64 θέσεις Τμημάτων) υπέβαλαν αιτήσεις 179 υπάλληλοι (17 για τις θέσεις Γενικών Διευθυντών, 46 Διευθυντών και 116 Προϊσταμένων Τμημάτων)  και υποβλήθηκαν συνολικά 426 υποψηφιότητες, αφού παρεχόταν η δυνατότητα να υποβληθεί αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις ευθύνης.

Για την αξιολόγηση και επιλογή τους διενεργήθηκαν πάνω από 400 συνεντεύξεις (22 για τις Γενικές Διευθύνσεις, 80 για τις Διευθύνσεις και 305 για τις οργανικές μονάδες επιπέδου Τμήματος).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, 40 θέσεις ευθύνης καλύφθηκαν από νέους προϊσταμένους, 30 από τους ήδη υπηρετούντες σε θέσεις ευθύνης παρέμειναν στην ίδια θέση, 16 από τους ήδη υπηρετούντες σε θέσεις ευθύνης μετακινήθηκαν σε νέα θέση, ενώ 19 προϊστάμενοι δεν επιλέχθηκαν και δεν τοποθετήθηκαν εκ νέου σε θέση ευθύνης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε το ανθρώπινο δυναμικό που καταλαμβάνει θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων της Βουλής, δεδομένου ότι  πλέον οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και διδακτορικά σε ποσοστό 83%, όταν μέχρι σήμερα, και με το προηγούμενο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 41%.

Εξάλλου, η συνολική αναλογία ανδρών-γυναικών σε θέσεις ευθύνης είναι 45% και 55% αντίστοιχα. Το ποσοστό για τις θέσεις Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων είναι 50%, ενώ για τις θέσεις προϊσταμένων Τμημάτων είναι 56% γυναίκες και 44% άντρες.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.