11/30/2018 12:19:00 μ.μ.
0

Η Καλαμάτα αποτελεί τη σημαντικότερη δύναμη της Πελοποννήσου, αποτελεί την πρωτεύουσα πόλη μας, και η επιλογή της για τη φιλοξενία της εκδήλωσης «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πελοπόννησος» και της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014 – 2020 μόνο τυχαία δεν είναι, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά το χαιρετισμό του στο κατάμεστο από πολίτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

«Η πρόνοια και ο σχεδιασμός μας έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σπουδαίου χρηματοδοτικού εργαλείου που θα αλλάξει το Δήμο της Καλαμάτας, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση, με 10 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν. Παράλληλα με το εργαλείο αυτό εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση της Καλαμάτας και στις επόμενες προγραμματικές περιόδους και την προοπτική της να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και επισκεπτών της» σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμα την ευεργετική σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη και υπογράμμισε την αξία των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας της χώρας κατά την περίοδο της κρίσης.

«Το Μέγαρο Χορού αποτελεί ένα εξαιρετικό επίτευγμα της θεσμικής συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Δημοτική αρχή. Αυτή η αγαστή συνεργασία με όλες τις Δημοτικές αρχές έχει αλλάξει την Πελοπόννησο» σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε «ύμνο στην αυτοδιοίκηση και τον πολίτη» το θεσμικό χαρακτήρα της συνεργασίας αυτής, «που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και τον καθρέφτη των πολιτών».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακολούθως ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού διαχειρίστηκε το έργο αυτό μαζί με τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Γεώργιο Κουτσούλη, υλοποιώντας το όραμα του τέως Δημάρχου Παναγή Κουμάντου, και ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξασφάλισε την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει εξασφαλίσει για την Πελοπόννησο ο κ. Τατούλης, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί με επιτυχία το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στη χώρα και παράλληλα, οι εκχωρήσεις πόρων από τα Υπουργεία στο Πελοπόννησος 2014 – 2020 που έχει πετύχει, ισοδυναμούν με ένα ισόποσο πρόγραμμα με αυτό που ήδη υλοποιεί.

«Το κέρδος για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου και τον Πελοποννήσιο πολίτη σε αυτούς τους καιρούς είναι σπουδαίο. Κόντρα στη μιζέρια και την εσωστρέφεια προσφέρουμε προσδοκία, προοπτική και δημιουργικότητα» τόνισε ακόμα ο κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμα ότι ο σχεδιασμός της προγραμματικής περιόδου μετά το 2020 θα πρέπει να υπακούει στις ανάγκες και εξειδικεύσεις των Περιφερειών. «Εμείς έχουμε ήδη αποδείξει στους πολίτες την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων και ήδη έχουμε έτοιμο το σχέδιό μας. Καθημερινός μας κριτής σε αυτή την πολιτική πρακτική μας είναι ο πολίτης και μόνο αυτός. Σε αυτόν ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη και την αγάπη μας». 
























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.