11/01/2018 06:43:00 μ.μ.
0

Κατά γενική ομολογία τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων λειτουργούν εύρυθμα και οργανωμένα.

Δήμος, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί, διευθυντές μονάδων και διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από συνεργασίες, διαρκή επικοινωνία και καθημερινό αγώνα αντιμετωπίζουν θέματα με μοναδικό στόχο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά μας αλλά και για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

31 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά 2476 μαθητές) και 10 της δευτεροβάθμιας (γυμνάσια - Λύκεια με 1919 μαθητές σύμφωνα με στοιχεία του 2017-2018 σχολικού έτους.) λειτουργούν με την επιχορήγηση του κράτους προς τις σχολικές επιτροπές.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων για το 2017 η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή επιχορηγήθηκε με το ποσό των 188.130,988€ και δευτεροβάθμια με το ποσό των 146.627,19€ σύνολο 334.758,17€ και αν αφαιρέσουμε το κόστος του πετρελαίου που είναι 62.869€ μιλάμε για το ποσό των 271.889,17€.

41 κτίρια συντηρούνται και λειτουργούν με το ποσό των 271.889,17€

41 προαύλια διαμορφώνονται, επισκευάζονται και φροντίζονται και 4395 μαθητές δροσίζονται, αθλούνται, πηγαίνουν εκδρομές συμμετέχουν σε ανταλλαγές, κάνουν εκδηλώσεις, αποκτούν εργαστήρια ρομποτικής, υπολογιστές, προτζέκτορες, ανανεώνουν εξοπλισμό και επισκευάζουν τον παλιό με 271.889,17 €.

Τα οικονομικά στοιχεία βασίζονται σε έγγραφα της Ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι ψευδείς και ανακριβείς αναφορές σε διπλάσια ποσά επιχορηγήσεων αποδεικνύουν ότι δεν μιλάμε για κριτική η οποία στόχο έχει την προώθηση του δημοτικού έργου αλλά μόνο παλαιού τύπου πολιτικάντικες τακτικές με στόχο να δυσφημίσουν την καθημερινή διεργασία βελτίωσης των εκπαιδευτικών συνθηκών.

Γίνεται κατανοητό σε όλους ότι το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος για τη συντήρηση 41 δημοσίων κτιρίων πέφτει στον προϋπολογισμό του Δήμου και ο Δήμος δεν φείδεται χρημάτων και κόπου.

Τα σχολεία στην κοινωνία που εμείς θα θέλαμε δεν θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο λαϊκισμού και οι αναφορές θα έπρεπε να είναι πάντα με αληθινά στοιχεία γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα.

Τα σχολεία είναι ο χώρος όπου το να αναγνωρίζεις το έργο και την αξία κάποιου και να ευχαριστείς γι’ αυτό είναι αναφαίρετο προσωπικό δικαίωμα και δεν μπορεί να καταγγέλλεται και να αναιρείται στο βωμό κάθε μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Οι συνεργάτες και συνοδοιπόροι του δήμου γονείς εκπαιδευτικοί και παιδιά έχουν το δικαίωμα στην κριτική αλλά και στην αναγνώριση, στην διεκδίκηση του καλύτερου αλλά και στο δικαίωμα του να εκφράζουν ευχαριστίες.

Όπως και εμείς διατηρούμε το δικαίωμα να ενημερώσουμε για κάθε τι μικρό και μεγάλο που έχει γίνει, γίνεται και θα γίνει για τα παιδιά μας.

Το αυτονόητο στην εποχή των μνημονίων δεν υπάρχει πια, εμείς όμως το κάνουμε πράξη με καθημερινό αγώνα και συνεργασίες.

                   Παύλος Χρηστίδης                                 Μαρία Ράλλη

       Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών            Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.