11/01/2018 06:27:00 μ.μ.
0

Στην 1353/7-9-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων επέκτασης του Αναβάλου προς Ερμιονίδα, απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτης, αναφέροντας ότι θα πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση για το εν λόγω έργο στο πλαίσιο της πρόσκλησης πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής των έργων στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, θα αξιολογηθεί με συγκριτική αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι υπάρχει κριτήριο συμπληρωματικότητας, σύμφωνα με το οποίο, τα έργα που έχουν συμπληρωματικότητα με έργα του ΠΑΑ 2007-2013 (στο συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένη η μελέτη), λαμβάνουν επιπλέον βαθμολογία. Ακόμη ο Υπουργός αναφέρει ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) για την εν λόγω δράση είναι η 31/10/2018.

Στην απάντηση επισημαίνονται τα εξής:

«Την 23η/04/2018 εκδόθηκε με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 180.000.000 €, με δυνατότητα υπερδέσμευσης για χρηματοδότηση έργων προϋπολογισμού άνω των 2,2 εκατ. €. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 31η/10/2018. Τα έργα αφορούν βελτίωση ή αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, ταμίευση χειμερινών απορροών (λιμνοδεξαμενές, φράγματα), βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών, χρήση ανακυκλωμένου νερού στις αρδεύσεις και τεχνητό εμπλουτισμό υπόγειων υδάτων σε ανακαίνιση δικτύου από γεωτρήσεις.

Δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι: α) η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ και β) η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο έργο «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου στον Δήμο Ερμιονίδας Ν. Αργολίδας»,προϋπολογισμού 38.500.000 €, σημειώνεται ότι έχει συμπεριληφθεί ως προτεινόμενο για την υποβολή προτάσεων νέων εγγειοβελτιωτικών έργων προς ένταξη στην προαναφερθείσα δράση 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2020.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση για το εν λόγω έργο στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης και, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής των έργων στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, θα αξιολογηθεί με συγκριτική αξιολόγηση. Σημειώνεται ότι υπάρχει κριτήριο συμπληρωματικότητας, σύμφωνα με το οποίο, τα έργα που έχουν συμπληρωματικότητα με έργα του ΠΑΑ 2007-2013(στο συγκεκριμένο έργο ήταν ενταγμένη η μελέτη), λαμβάνουν επιπλέον βαθμολογία.

Πληροφοριακά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με την πρόσκληση της προαναφερθείσας δράσης 4.3.1, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΟΠΣΑΑ) για την εν λόγω δράση είναι, όπως προαναφέρθηκε, η 31η/10/2018. Το ΥΠΑΑΤ (αρμόδια η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων) έχει,ήδη, προβεί στις σχετικές ενέργειες για τη συλλογή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών για την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία αφορά στο εν λόγω έργο, στο ΟΠΣΑΑ».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.