11/17/2018 02:34:00 μ.μ.
0


Τι μας αξίζει:

Οι Έλληνες έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το βλέπουμε ως απαίτηση, αλλά ως υποχρέωση μας  και για αυτό όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε κοντά στο λαό και τις παραγωγικές τάξεις να επεξεργαζόμαστε μέτρα και προτάσεις για την οριστική και πραγματική έξοδο από την κρίση.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι αδύναμη και ανίκανη να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και αυτό φαίνεται με την Ανάπτυξη που δεν έρχεται και το διαλυμένο Κοινωνικό Κράτος.
Η Χώρα Πρέπει να επιστρέψει σε τροχιά Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που αποτελούν τους δύο βασικούς για μας πυλώνες της προόδου της Ελλάδας και της κοινωνικής ευμάρειας.

Αντί αυτού τώρα:

► Μεγάλοι φόροι εξοντώνουν τις επιχειρήσεις, γονατίζουν τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. Και τι γίνεται γι’ αυτό από την Κυβέρνηση; Καταργούν το ΕΚΑΣ, μειώνουν νέες και παλιές συντάξεις, περικόπτουν το επίδομα θέρμανσης, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

► Οι επενδύσεις δεν έρχονται.

► Η δημόσια υγεία και η παιδεία συνεχώς υποβαθμίζονται.

► Η ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας σε δύο.

► Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη λήξη, με ευθύνη της Κυβέρνησης, της προστασίας του Ν. 3869 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο φτωχών νοικοκυριών.

Τι κάνουμε εμείς

Καταθέσαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής μετά από πολύμηνη επεξεργασία στις 13.11.2018 Πρόταση Νόμου που υλοποιεί σε λεπτομέρειες με μορφή διατάξεων νόμου τις προτάσεις που παρουσίασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Με αυτήν την πρότασή μας αυτή στοχεύομε σε οφέλη για τις κοινωνικές ομάδες που θίχτηκαν από την κρίση αλλά και εκείνων που σταθερά προσπαθούν  να  παράξουν νέο πλούτο  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ικανότητες, νησιώτες.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε:

Για τις επιχειρήσεις
► Μείωση συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 20%
► Τριετής απαλλαγή από φορολογία εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές σύνταξης για νέους που αρχίζουν επιχειρηματική δραστηριότητα
► Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα
► Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
► Μείωση ΕΝΦΙΑ
► Θέσπιση ειδικού Ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού επαγγελματιών, επιχειρήσεων και αγροτών
► Επαναφορά του επιδόματος θέρμανσης στα προ των μειώσεων του 2017 επίπεδα
► Επανυπολογισμός και ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ ή στον ΕΤΑΑ έως 40.000 για τη διευκόλυνση της συνταξιοδότησης
► Μείωση εισφορών και καθιέρωση ανώτερου πλαφόν για εισφορές ΕΦΚΑ μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών

Για τους αγρότες
► Καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά εισοδήματα 13% και του αφορολόγητου των ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και των αγροτικών αποζημιώσεων– Ενίσχυση Συλλογικών Οργανώσεων Αγροτών
► Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες από το φορολογητέο εισόδημα, μείωση εισφορών και καθιέρωση ανώτερου πλαφόν
► Κίνητρα σε αγρότες οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς με 35% μειωμένη φορολογία εισοδήματος και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφής ΦΠΑ
► Καθιέρωση κάρτας αγροτικού πετρελαίου
► Επανυπολογισμός και ρύθμιση οφειλών στον ΟΓΑ μέχρι 10.000 Ευρώ για την διευκόλυνση της συνταξιοδότησης
► Εξαίρεση από περικοπή της σύνταξης λόγω αγροτικής δραστηριότητας
► Επαναφορά της εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

Για τους εργαζόμενους και τους άνεργους
► Ενίσχυση εργαζομένων και ανέργων και αντιμετώπιση της παγίδας φτώχιας
► Επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους  και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
► Επαναφορά  του θεσμού της επέκτασης και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης
► Επαναφορά του θεσμού της μετενέργειας
► Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κίνητρο τη μείωση της φορολογίας με απλό τρόπο
► Αντιμετώπιση της παγίδας επιδοτούμενης φτώχειας με εργασιακή επανένταξη μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Για τους συνταξιούχους
► Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα  για τον έναν συνταξιούχο στα 500 ευρώ και 700 ευρώ για το ζευγάρι
► Κατάργηση της αδικίας  για τις συντάξεις χηρείας
► Μείωση της εισφοράς για περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα

Για τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ
► Αναβάθμιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
► Καθολική παροχή διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες
► Μέτρα στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους
► Μέτρα κοινωνικής προστασίας και ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην εργασία
► Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για Άτομα με Αναπηρία

Για τους νησιώτες
► Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα Νησιά και συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για τη μελέτη μόνιμων μέτρων στήριξης όλων των νησιών της χώρας
► Επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλα τα νησιά, χωρίς εξαιρέσεις

Για τα νοικοκυριά
► Προστασία α΄ κατοικίας και βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων οφειλών
► Προστασία α΄ κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς
► Εφαρμογή αυξημένων μέτρων δέουσας επιμέλειας σε υπερθεματιστές πλειστηριασμών μεγάλης αξίας
► Βιώσιμη και οριστική ρύθμιση υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τη Φορολογική Διοίκηση και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έως εκατόν είκοσι δόσεις και με προκαταβολή 5%.

Για τη Δημόσια Περιουσία
► Ανάκτηση από την Ελληνική Δημοκρατία του ελέγχου Δημόσιας Περιουσίας
► Αλλαγή σύνθεσης και τρόπου διορισμού του εποπτικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.
► Κατάργηση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας

Θα μου πείτε, πως θα γίνουν όλα αυτά, με τι χρήματα; Αφού είμαστε δέσμιοι των μνημονίων που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  έχει υπογράψει και υλοποιεί. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύει ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να καλυφτούν από το τρέχον Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής που η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για την περίοδο 2018-2021. Ένα Πρόγραμμα που πρέπει να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά, αντί να αναλωθεί σε πελατειακές σκοπιμότητες. Επί πλέον πόροι θα αντληθούν από την αύξηση του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί, μιας και οι προτάσεις μας βελτιώνουν σημαντικά το επενδυτικό κλίμα, καθώς και από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που λιμνάζουν.

Βεβαίως είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουν ριζικά και οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, για τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεονάσματα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Εμείς λοιπόν ανταποκρινόμαστε με αυτές μας τις προτάσεις τόσο σε αυτούς που χρειάζονται την ασφάλεια για το αύριο τους, την πρόσβαση τους στα Δημόσια αγαθά, τη βοήθεια της πολιτείας για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της φτώχειας, όσο και σε αυτούς που θέλουν να νιώσουν ότι τους προσφέρονται ευκαιρίες και δυνατότητες, για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.