11/26/2018 06:13:00 π.μ.
0

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Δυτική Κρήτη, διατηρώντας κατά τόπους τον έντονο χαρακτήρα τους. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, δίνοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 11 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, και στα νότια πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: meteo.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.