11/23/2018 12:05:00 μ.μ.
0

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση «ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ» - Ο ρόλος της γυναίκας, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον αθλητισμό και στην διαπολιτισμική κοινωνία του αύριο, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» με πρωτοβουλία του Φείδωνα Άργους, με την υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών και την ευγενική φιλοξενία της ΚΕΔΑ-Μ.


Παρόντες ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιδήμαρχος Δήμου Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτρης Κρίγγος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και αθλητισμός κ. Βαγγέλης Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Σκούφης, η αντιπρόεδρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κα Δέσποινα Δαμασκηνού, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Μπόλλας, η πολιτευτής Αργολίδας της Ν.Δ. κα Σόνια Τάνταρου - Κρίγγου, η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» κα Μάρω Γέμελα, η πρόεδρος του συλλόγου «Λύκειον Ελληνίδων Άργους» κα Έφη Κώρου – Δημοπούλου, η γραμματέας Δ.Σ. του συλλόγου «Ελληνική Παράδοση» κα Βούλα Νικητοπούλου, o υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Mαντζούνης καθώς και πλήθος κόσμου.

Ομιλητές οι κύριοι Ιωάννης Δημητριάδης - παθολόγος ογκολόγος και Ιωάννης Αποστολόπουλος – συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής, που μίλησαν για την επίδραση της άθλησης στην υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.

Η καθημερινή άσκηση του σώματος, με όποιον τρόπο θέλουμε και μας ταιριάζει (και ένα απλό περπάτημα λογίζεται ως σωματική δραστηριότητα), βοηθά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, βελτιώνει την ψυχική υγεία, προσδίδει ευεξία και συμβάλλει τα μέγιστα στην ευζωία.

Ο αθλητισμός περισσότερο από κάθε άλλο κοινωνικό οικοδόµηµα έκανε µία καταπληκτική δουλειά στο να παρέχει ευκαιρίες σε φυλετικές και εθνικές μειονότητες και αποτέλεσε ένα εφαλτήριο για τη διάδοση του αντιρατσιστικού κινήματος. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξελίχθηκαν σε πεδίο όπου όλοι ξεκινώντας από την ίδια αφετηρία μπορούσαν να αποδείξουν τα ταλέντα τους. Τα νέα αθλητικά κινήματα, όπως το δρομικό κίνημα κ.α., επέτρεψαν σε όλους να αναπτύξουν μια αίσθηση κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό, η οποία είναι ανεξάρτητη από στερεότυπα, από εθνικά και πολιτικά συμφέροντα.

Η κοινωνία μας στην πορεία της για μια νέα διαπολιτισμική εποχή θα πρέπει να αντιλαμβάνεται τα σπορ ως ένα σημαντικό, λαϊκό δημοκρατικό, ανοιχτό, κοινωνικό οικοδόµηµα που κρίνει όχι µε βάση το φύλο, το χρώμα του δέρματος ή της πολιτιστικής κληρονοµιάς, αλλά µε βάση την απόδοση.

Το αυξανόμενο αίτημα των γυναικών για συμμετοχή στον αθλητισμό αντιπροσωπεύει ένα αυθεντικό αίτημα για ισότητα.

Ως Ν.Π.Δ.Δ. ο απώτερος σκοπός μας είναι η ανάδειξη του γυναικείου αθλητισμού, όπως και του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή μας και η γενικότερη ευαισθητοποίηση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας ώστε να αγκαλιάσει τέτοιες προσπάθειες που δίνουν στις γυναίκες και στα κορίτσια μια ασφαλή διέξοδο που θα τους εξασφαλίσει αυτοπεποίθηση, υγεία, ευεξία και κοινωνικότητα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα και αθλητισμός κ. Βαγγέλης Τζαβέλλας : «Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν, θα έχουν υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα αποτελέσουν μοχλό για την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού και τη δημιουργία μιας σύγχρονης αθλητικής κουλτούρας στην περιοχή μας, που θα μας φέρει πιο κοντά στον αθλητισμό του αύριο, στον οποίο η γυναίκα θα έχει μια ισότιμη και σημαντική θέση».

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών στους εθελοντές Αργειακού Μυκηναϊκού για την προσφορά τους και κέρασμα των παρευρισκομένων.

Ευχαριστούμε την κα Μαρία Μπαβέλα και τον κ. Ιωάννη Κατσιπόδη για το υπέροχο δρώμενο που παρουσίασαν στην έναρξη της εκδήλωσης.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Φείδωνα Άργους στις εταιρίες που υποστηρίζουν την προσπάθεια του αυτή για το γυναικείο ποδόσφαιρο:


               ·      Γεωπονική Άργους – Αντρέας Κορολής, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα, σπόροι, γ. εργαλεία, γ.           εφόδια, μελέτες, πιστοποιήσεις, έργα πρασίνου
·         Skarpentzos group – ανταλλακτικά τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα, λιπαντικά

· Hydrognomon - Παναγιώτης Τριπολιτσιώτης - Φίλτρα νερού (Οικιακά, επαγγελματικά), Συστήματα επεξεργασίας νερού (αντίστροφη όσμωση, αποσκλήρυνση, απιονισμός, απολύμανση), Αντλίες
·         Cava Katsiadramis - αντιπροσωπείες, διανομές, εμπόριο μπύρας, αναψυκτικών ποτών, πώληση χονδρική - λιανική
·         Σ. Μαντζούνης και ΣΙΑ Ο.Ε. - Χρώματα και βερνίκ
·         PROVISION -Τρικαλιώτης Ιωάννης, Επαγγελματικοί Εξοπλισμοί Καταστημάτων

Β Α Γ Γ Ε Λ Η Σ   Π.  Τ Ζ Α Β Ε Λ Λ Α Σ 

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ  Δ. Σ. 

Ν. Π. Δ. Δ.  Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η  Μ Ε Ρ Ι Μ Ν Α  &  Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Σ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.