11/28/2018 09:39:00 μ.μ.
0

25 Ιουλίου 1822
Ο Δράμαλης αφού δεν μπόρεσε να προχωρήσει προς την Τρίπολη, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κόρινθο. Ο Θρυλικός Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, γεμάτος αυτοπεποίθηση, Θάρρος, Πίστη και Αισιοδοξία έφθασε τα μεσάνυχτα στο Αϊ Γιώργη (Νεμέα), όπου βρήκε τους Έλληνες φρουρούς μεθυσμένους. Θυμωμένος ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού του Παπαρήτορα, όπου είχε καταλύσει και από εκεί σε αυστηρό τρόπο μίλησε προς τους Έλληνες να συμμορφωθούν και να τρέξουν στη φωνή της Πατρίδας που κινδύνευε.

Το 1983 ο τότε διευθυντής του Γυμνασίου Νεμέας με τους μαθητές του με την συνδρομή του αείμνηστου κοινοτάρχη Μιχάλη Βελέντζα έστησαν αυτό το μνημείο στον περίβολο του σπιτιού που μίλησε ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης.

Σήμερα βέβαια δεν υπάρχει το συγκεκριμένο σπίτι αλλά στη θέση του παραμένει η ελληνική σημαία, σκισμένη λόγω φθοράς, θυμίζοντας έτσι κουρέλι.

Σημειώνουμε πως δεν είναι σωστό να κυματίζει κουρελιασμένο το εθνικό μας σύμβολο.

Κάποιος πρέπει να αντικαταστήσει τη σημαία με μία καινούργια ή τουλάχιστον να κατεβάσει από τον ιστό τη συγκεκριμένη.


Άνθρωπος χωρίς Μνήμη είναι χαμένο πλάσμα δίχως ταυτότητα, ένα αγρίμι που διώκεται συνεχώς…

ΠΗΓΗ: nemeapress.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.