11/21/2018 03:00:00 μ.μ.
0Η Οργανωτική Επιτροπή του Παλαμηδείου Άθλου και ο πρόεδρος της Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξιος Δέφνερ ο οποίο και την παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο ΦΟΥΓΑΡΟ θα παρουσιάσει το πλαίσιο προβολής της πόλης του Ναυπλίου ως ένας από τους πιο ειδικούς για να το κάνει, ο κ. Μαμουζέλος ο οποίος θα είναι και φέτος ο παρουσιαστής του Παλαμηδείου Άθλου, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Έλληνας Πρωταθλητής και φυσικά ο Δ/ντής της διοργάνωσης Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Επίσης το παρόν έδωσαν και οι πρόεδροι των δύο μεγαλυτέρων συλλόγων του Ναυπλίου, ο κ. Κολόκας πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Ναυπλιέων ο ''ΝΑΥΠΛΙΟΣ'' αλλά και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Διβέρης και ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ο ''ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ'', κ. Σπαντιδέας.


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην τοποθέτηση του επισήμανε:

''Το Ναύπλιο γιορτάζει, γιορτάζει την επέτειο της άλωσης του εμβληματικού κάστρου του, του Παλαμηδιού και την απελευθέρωση της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό. Γιορτάζει τον Παλαμήδειο Άθλο και σ' αυτόν τον Παλαμήδειο Άθλο προσκαλεί όλους, όσοι έχουν την διάθεση να δοκιμάσουν την ψυχή τους και το σώμα τους , να ανέβουν και να μιμηθούν τον Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του, ανεβαίνοντας και κάνοντας την δική τους άλωση, τον δικό τους άθλο στο σπουδαίο Παλαμήδι.
Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το Κάστρο και το πόσα μηνύματα περνάει, εμείς στο Ναύπλιο έχουμε εδώ και καιρό χαράξει μία στρατηγική η οποία έχει να κάνει με την ανάδειξη του ευλογημένου τόπου στον οποίο ζούμε, μέσω του αθλητικού τουρισμού, μέσω των αθλητικών event.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς οι οποίοι μας βοηθούν στην συνδιοργάνωση, είτε λέγεται Περιφέρεια, είτε λέγεται Επιμελητήριο, είτε εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για να αναδείξουμε τον τόπο μας. Λέω τόπο μας, γιατί εδώ σήμερα βρίσκονται και οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων συλλόγων του Ναυπλίου, ο κ. Κολόκας πρόεδρος του συλλόγου απανταχού Ναυπλιέων ο ''ΝΑΥΠΛΙΟΣ'' και ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ο ''ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ'', κ. Σπαντιδέας, έτσι ώστε να καταδείξουν το πόσο συλλογικές είναι όλες αυτές οι δράσεις στη πόλη του Ναυπλίου και τον Δήμο Ναυπλιέων.

Το να ανέβει κάποιος τα 999 θρυλικά σκαλοπάτια, είναι κάτι που απαιτεί προετοιμασία, είναι ένας ειδικός αγώνας, το να συμμετέχει όμως την ημέρα αυτή στους αγώνες που διοργανώνουμε, έχει να κάνει με το πόσο θέλει να συνδυάσει, την αναψυχή με το ωφέλιμο που είναι η κίνηση και η δραστηριότητα.

Καλώ λοιπόν όλους, όσοι έχουν την διάθεση αυτή, να βρίσκονται το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο που θα έχουν να δουν πέρα από τις ομορφιές του τόπου μας, παράλληλες εκδηλώσεις εξαιρετικά οργανωμένες και ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου γι αυτό και φυσικά να απολαύσουν την ημέρα του Παλαμηδείου Άθλου, τον δικό τους άθλο. Είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Ναύπλιο το επόμενο Σαββατοκύριακο.''

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.