11/27/2018 11:51:00 μ.μ.
0

Τη συνήθεια να χρηματοδοτεί έργα που δεν είναι δική της αρμοδιότητα, ενώ χρειάζεται να καλύψει δικές της ανάγκες, συνεχίζει η Περιφερειακή Αρχή.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27/11/18, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διάθεση 200.000 ευρώ (συγκεκριμένα 199.873,12) για την «Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Συνοικισμού Δήμου Κορινθίων».

Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για επένδυση σε ιδιωτικό και όχι σε δημόσιο ή δημοτικό γήπεδο. Πιστεύουμε ότι δεν είναι υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης να κατασκευάζει ιδιωτικά γήπεδα.

Ακόμη, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η διάθεση 40.000 ευρώ για την ανακαίνιση άλλης μιας εκκλησίας, αυτή τη φορά στον Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Θεωρούμε ότι τα χρήματα αυτά θα λείψουν από άλλες άμεσες υποχρεώσεις της Περιφέρειας για την κοινωνία (Πρόνοια, Σχολεία, Υγεία, Φυσικές Καταστροφές) που είναι και μέσα στις αρμοδιότητές της.

Δυστυχώς, οι αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής, ιδιαίτερα πηγαίνοντας προς τις εκλογές, βλέπουν προς την διαμόρφωση πελατειακών και ψηφοθηρικών σχέσεων και όχι την κάλυψη των θεσμικών της υποχρεώσεων.

Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.