11/21/2018 10:06:00 μ.μ.
0

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων συζητούσε τον απολογισμό της χρήσης του 2017 και τα πράγματα από την αρχή φαίνονταν άσχημα για την αντιπολίτευση και το αφήγημά της.
Όσο άσχημα και να φαινόντουσαν όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν το μέγεθος του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης.
Χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό στο δημότη η αντιπολίτευση ολισθαίνει σε επικίνδυνους δρόμους με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κρατήσει εν ζωή το παραμύθι της και το δράκο του για την οικονομική διαχείριση του Δήμου.
Όμως και το παραμύθι τελείωσε και ο δράκος μας άφησε χρόνους κύριοι με το «κληρονομικό χάρισμα» της στείρας και ψεύτικης κριτικής. 
Η εισήγηση των ορκωτών λογιστών ανέφερε τα παρακάτω και άλλα ακόμη:
Το συνολικό πλεόνασμα στην χρήση  2017 παρουσιάζει αύξηση κατά το  ποσόν €714.232,38 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος εξακολουθεί να παρουσιάζει μία σταθερή και ανοδική πορεία  ως  προς τα ετήσια πλεονάσματα του ,χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζεται και το κοινωνικό του πρόσωπο απέναντι στους Δημότες του.
Οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές κατά την λήξη της χρήσης ανέρχονται στο ποσό € 446.627,23 και παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά το ποσό € 547.254,35 η σε ποσοστό 55,06%.
Οι συνολικές  βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου  στις 31.12.2017 ανέρχονται στο ποσό € 1.872.728,26 και παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με την περασμένη χρήση  κατά το ποσό € 577.050,93.
Τα πάγιου χαρακτήρα στοιχεία  αυξήθηκαν στην χρήση του 2017 κατά  το ποσόν €885.037,60 (σε σύγκριση με την περασμένη χρήση).
Οι απαιτήσεις του Δήμου από εισπρακτέα έσοδα,  ανήλθαν  στις 31.12.2017 στο ποσόν € 9.308.213,83 παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση κατά το ποσόν €647.281,20.
Τα υπό εκτέλεση έργα τα οποία στις 31.12.2017 ευρίσκοντο σε εξέλιξη  παρουσιάζονται αυξημένα κατά το ποσό € 324.866,81.
Τα συνολικά έσοδα του Δήμου στην χρήση 2017 παρουσιάζονται αυξημένα κατά  το ποσόν €637.014,79.
Και όλα αυτά πότε;
Μέσα στην χειρότερη περίοδο της χώρας μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όταν η χρηματοδότηση του Δήμου είναι μειωμένη πάνω από 65%.
Όταν η επιχορήγηση ΣΑΤΑ είναι 20 έως 25 φορές μικρότερη.
 Όταν το 50% των συμπολιτών αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ άρα και τα ανταποδοτικά του.

Τότε που ο Δήμος γυρίζει την Υδρόγειο στις εκθέσεις Τουρισμού (Νέα Υόρκη, Μόσχα , Λονδίνο Θεσσαλονίκη , Αθήνα τιμώμενος Δήμος)
Τότε που ο Δήμος δημιουργεί κοινωνικό δίκτυο από το μηδέν με κοινωνικό φροντιστήριο-φαρμακείο-ιατρείο κ.α
Τότε που ο Δήμος διεξάγει προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους δωρεάν.
Τότε που ο Δήμος μοιράζει τρόφιμα δωρεάν.
Τότε που ο Δήμος λειτουργεί Κ.Ε.Π. ευπαθών ομάδων.
Τότε που ο Δήμος δημιουργεί καινούργια αθλητικά γεγονότα για να τονώσουν την τουριστική κίνηση και να προωθήσουν διεθνώς πλέον το όνομα του.
Τότε που ο Δήμος κάνει έργα μέχρι και στον τελευταίο οικισμό.
Τότε που ο Δήμος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο.
Τότε που οι πολιτιστικές του εκδηλώσεις έχουν ανεβάσει σε άλλο επίπεδο το άκουσμα του Ναυπλίου και οι πολίτες τις απολαμβάνουν χωρίς εισιτήριο εισόδου.
Τότε που ο Δήμος έχει γίνει ασπίδα προστασίας σε όλους τους συλλόγους ενισχύοντας τη δράση τους ποικιλοτρόπως.
Τότε που μόνο ο Δήμος αποτελεί καθημερινό στήριγμα για την κοινωνία. 
Και τι λέει η αντιπολίτευση; Ότι η ΔΕΥΑΝ χρωστάει και το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου επίσης.
Πληροφορίες για τους πολίτες:
Σχετικά με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
Είναι γνωστό ότι η ΔΕΥΑΝ είναι Δημοτική Επιχείρηση με μοναδικό έσοδο τις συνδρομές των ωφελουμένων   έχει έλλειμμα περίπου 650.000€ όπως είναι γνωστό ότι οι οφειλές των πολιτών στην επιχείρηση ξεπερνούν τα 5.000.000€
Σχετικά με το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου (γηροκομείο)
Το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα οικονομικής επιχορήγησής του και τα μόνα του έσοδα είναι τα χρήματα που πληρώνουν οι ηλικιωμένοι. Τα 5 τελευταία χρόνια έχουν πληρωθεί για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 300.000€ τα οποία έχουν αποπληρώσει οφειλές οι οποίες προέρχονται από προηγούμενες δεκαετίες. Από τη σύστασή του και την αδειοδότησή του είναι ελλειμματικό κατά ένα μεγάλο ποσό μηνιαίως.
Σχετικά με την αντιπολίτευση.
Όταν τα επιχειρήματα που αφορούν την κακή οικονομική διαχείριση του Δήμου εξανεμίζονται και το παραμύθι σας για τα οικονομικά δεν υπάρχει τότε και ο Χάρι Πότερ σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του θα προτιμούσε να «εξαφανιστεί» και όχι να μιλάει για τη ΔΕΥΑΝ και το Γηροκομείο.

21/11/2018

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.