11/24/2018 11:08:00 μ.μ.
0

Στις 25 Νοεμβρίου 2018 το Ναύπλιο γιορτάζει την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.

Η κατάληψη του κάστρου του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου σηματοδότησε την Ιστορία και την ίδρυση του νεότερου ελληνικού Κράτους. Στην συνέχεια, στ΄ Ανάπλι, την πρωτεύουσα και καρδιά του Κράτους, συνέβησαν όλα εκείνα τα μεγαλειώδη και τραγικά γεγονότα της Ιστορίας μας. Η καταδίκη του Γέρου του Μοριά, η δολοφονία του Κυβερνήτη, η άφιξη του Όθωνα, η συγκρότηση του νεοσύστατου Κράτους …

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018  στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την μουσική ανάταση κίνησε η δημοτική χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου με τον μαέστρο της, την πιανίστα και τους σολίστες.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ ήταν εκεί, πάντοτε παρών στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, για να αποτίσει φόρο τιμής στους απόντες και παρόντες πρωταγωνιστές της εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ναυπλίου και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Η ομάδα "Στάικος Σταϊκόπουλος 1822 – Φρουρά Ναυπλίου" πλαισίωσε όλες τις εκδηλώσεις, δίνοντας "χρώμα εποχής" στο συναίσθημα των συμμετεχόντων.

Την περηφάνια των δημοτών μοιράστηκαν όλοι εκείνοι που έλαβαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στην ποιότητα της πόλης.

Την επετειακή εκδήλωση συντόνισαν ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντηδέας και ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Μακρής, ενώ παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αργολίδας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδας, Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, και Γ. Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Γαβρήλος και Γ. Σαρρής, οι αντιδήμαρχοι Σ. Γαβρήλος,  Γ. Καχριμάνης και Κ. Ρούτουλας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Ν.Αναστασίου, εκπρόσωπος από την γεννήτρα του Σταικόπουλου την Ζάτουνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π.Λέντζος και Μ.  Ράλλη, οι Στρατιωτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Χρήστος Αντωνόπουλος, εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων και φυσικά πολύς κόσμος.

Οι Αναπλιώτες είχαν την δική τους γιορτή της μνήμης του παρελθόντος και του οδηγού του μέλλοντος…
































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.