11/24/2018 07:39:00 μ.μ.
0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  δεύτερη λαμπαδηδρομία  στην ιστορία των 196 χρόνων από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου, στα πλαίσια του "Παλαμηδείου Άθλου" η οποία πέρασε μέσα από το κάστρο κάνοντας στάση στο άγαλμα του απελευθερωτή του Σταίκου Σταϊκόπουλου, Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018.

Οι λαμπαδηδρόμοι που φέτος ήταν μαθητές από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ξεκίνησαν από τον πολιτιστικό χώρο "ΦΟΥΓΑΡΟ''  στο Ναύπλιο με την Μαραθώνια φλόγα και από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου, η φλόγα έφτασε στο άγαλμα του Σταϊκοπούλου από όπου ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία με για την  άνοδο στο κάστρο από τα 999 σκαλιά του.

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου άναψε τον βωμό μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο, τα φώτα του επιβλητικού κάστρου έσβησαν συμβολικά.

Την Κυριακή διεξάγεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ο αγώνας  «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run» με ανάβαση των 999 σκαλιών του Παλαμηδίου.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 10:30 παραλαβή από το Δημαρχείο και μεταφορά στο φρούριο του Παλαμηδίου του πορτραίτου του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.

Ώρα: 11:30 επίσημη δοξολογία στον επί του φρουρίου Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ώρα: 12:00 επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.

Ώρα: 12:40 Παλαμήδειος Άθλος.






































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.