10/11/2018 05:17:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο Φώτη Δαμούλο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αργολίδας. Θέμα της συνάντησής μας, ήταν η στήριξη των πρωτοβουλιών για τη δημιουργία δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου στην Αργολίδα, αλλά και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Ενημέρωσα τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για το χρηματοδοτικό σχήμα, που προωθεί η αρμόδια επιχείρηση ΔΕΔΑ, σύμφωνα με το οποίο, το συνολικό κόστος για το δίκτυο στην Πελοπόννησο, ανέρχεται στα 10.000.000€ από τα οποία, η ΔΕΔΑ προτίθεται να διαθέσει τα 5.000.000€. Τα εναπομένοντα 5.000.000€ πρέπει να εξευρεθούν είτε από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), είτε και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων Πελοποννήσου.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι αρωγός και υποστηρικτής της πρωτοβουλίας και στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να δρομολογηθούν συνεννοήσεις με τις επιχειρήσεις του Νομού.

Για την Αργολίδα εκτιμάται ότι θα υπάρχει η τροφοδοσία:

7.000 οικιακών καταναλωτών
1.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων
100-150 δημοσίων κτιρίων (νοσοκομείων, σχολείων κ.ά.)
Σχετική ερώτηση έχω υποβάλει στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.