10/01/2018 06:25:00 μ.μ.
0

Προετοιμασμένος απεδείχθη ο Δήμος και το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του Δήμου ενόψει των ακραίων φυσικών φαινομένων («Ξενοφών» και «Ζορμπάς»).

Η συντονισμένη προετοιμασία, που ξεκίνησε προ ημερών με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και της ΔΕΗ, με επικεφαλής το Δήμαρχο και Πρόεδρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Δημήτρη Σφυρή, απέτρεψε μεγάλες καταστροφές στην Ερμιονίδα και τα λιμάνια Πόρτο Χελίου, Ερμιόνης και Κοιλάδας.

«Στόχος μας ήταν η άμεση παρέμβαση ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των κεντρικών δρόμων και να αποκατασταθούν τα δίκτυα της ΔΕΗ. Το κυριότερο μέλημά μας, όμως, ήταν η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας. 

Ασταμάτητα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία και Υπηρεσία Περιβάλλοντος), σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καταγράφουν τις ζημιές, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφενός να κηρυχθεί ο Δήμος Ερμιονίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου τη συνδρομή τεχνικής υποστήριξης στο Δήμο μας για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές ενόψει της περιόδου της ελαιοκομιδής και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Οφείλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τη ΔΕΗ με τη συνεργασία των οποίων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τους εργαζόμενους και χειριστές μηχανημάτων του Δήμου, καθώς και τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων, οι οποίοι και μετά την παύση των ακραίων καιρικών φαινομένων συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους ψαράδες της περιοχής, τους ιδιοκτήτες σκαφών και όλους τους πολίτες που ακολούθησαν τις οδηγίες μας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.