10/24/2018 10:44:00 π.μ.
0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, ανάλογη της σημασίας της επετείου αυτής με τη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων και συλλόγων.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:

Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου
Στην Έδρα του Δήμου: Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Δημοτική Ενότητα Ασίνης

Στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου.

Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τoν φιλόλογο, κ. Νικόλαο Μπουμπάρη. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τελετάρχης, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου -Μαρίνα Σταματοπούλου

  Τοπική Κοινότητα Τολού

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, της Τοπικής Κοινότητας Τολού.

Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από μαθήτρια της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού.

Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τελετάρχης Σοφία Μηναίου
Δημοτική Ενότητα Μιδέας
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στις 10:30 θα γίνει Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικών - Γυμνασίου – Λυκείου.
     
Τελετάρχης Ιωάννης Κακούρος

Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας
Τοπική Κοινότητα Νέας Τίρυνθας

Στην Τίρυνθα, στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον δάσκαλο του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Κυριάκο Τσακνίδη.

Ακολούθως, στη κεντρική πλατεία στο χώρο του Ηρώου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τελετάρχης Ιωάννης Παπαθανασίου

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
Λευκακίων, Αραχναίου, Ιρίων και Αγίου Αδριανού

Και στις παραπάνω τοπικές κοινότητες, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Την 28η Οκτωβρίου, στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του Ειδικού Γυμνασίου/Λυκείου.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.