10/24/2018 11:00:00 π.μ.
0

Την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη περικοπή συντάξεων στην Ελλάδα από 1.1.2019 εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 22/10/18 κατά τη συζήτηση με αφορμή την απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές της ζώνης του ευρώ.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και η λιτότητα η οποία επεβλήθη τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της ευρωζώνης είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση. Να έχουμε αυξημένη ανεργία και φυσικά αυτό να επηρεάσει πάρα πολύ σοβαρά τα συνταξιοδοτικά συστήματα σε όλα τα κράτη μέλη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα η τρόικα μετέτρεψε την Πατρίδα μου σε ένα κοινωνικό νεκροταφείο. Με πετσόκομμα των συντάξεων κατά 40%. Με το 1/3 των συνταξιούχων να ζουν κάτω από 600 ευρώ μικτά τον μήνα. Με το PSI το οποίο διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία και ενώ είχε την ευκαιρία η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν το έπραξε».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τώρα επιτίθενται στις συντάξεις και απειλεί το Eurogroup να μειώσει ξανά τις συντάξεις από 1/1/2019. Λέμε, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν φτωχοποιηθεί, δεν αντέχουν άλλες περικοπές».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.