9/26/2018 11:34:00 μ.μ.
0


Συνάδελφε- συναδέλφισσα

Επειδή είμαστε μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις στην εκπαίδευση με την κυβέρνηση και το Υπ.Παιδείας να συνεχίζουν τον εμπαιγμό με τις εξαγγελίες διορισμών χωρίς αντίκρισμα με την προετοιμασία του καταστροφικού σχεδίου για αλλαγή του τρόπου πρόσληψης με το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και την απαξίωση της προϋπηρεσίας το οποίο αν δώσουμε χρόνο και περιθώριο να το προωθήσει θα καταργήσει τη δυνατότητα για δουλειά συνεχίζει

• τους μηδενικούς διορισμούς και την ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών που χωρίς αυτούς το δημόσιο σχολείο θα κατέρρεε – αυτό αποδεικνύει η πρόσληψη 19000 αναπληρωτών της Α΄ φάσης μόνο για να ξεκινήσουν τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Η εξαγγελία του Τσίπρα στη ΔΕΘ, για 4500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή αποτελεί από τη μια συνέχεια του εμπαιγμού ανέξοδων εξαγγελιών για διορισμούς (10, 20 χιλιάδων διορισμών ) καθώς δε συνοδεύονται από δέσμευση πότε και με τι κονδύλια θα πραγματοποιηθούν, ενώ από την άλλη μεγαλώνουν τις ανησυχίες για ακύρωση των μόνιμων διορισμών – μιλάει για προσλήψεις γενικώς – τόσο στην ειδική όσο και σ' όλη την εκπαίδευση την οποία όμως βγάζει έξω από τη συζήτηση!

• Την «κανονικότητα» των περικοπών τμημάτων, τα κενά, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, τις μετακινήσεις μαθητών, τον τεμαχισμό της «παράλληλης στήριξης», τα κλειστά – υπολειτουργούντα ολοήμερα, τα αντιπαιδαγωγικά προγράμματα με εκπαιδευτικούς λάστιχο πρωί – απόγευμα και ακόμα και σε 5 σχολεία, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας.

• Την άρνηση της άμεσης δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής/εκπαιδευσης παντού ενώ χιλιάδες προνήπια μένουν εκτός νηπιαγωγείων και βρέφη εκτός παιδικών σταθμών.

• τις αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις με άμεση προετοιμασία των δομών για την εφαρμογή του μοντέλου διοίκησης και ελέγχου για την επιβολή της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης (Συντονιστές, ΠΕΚΕΣ κλπ) ενώ εξαγγέλλει το ακόμα πιο ταξικό Νέο Λύκειο και προωθεί τη μαθητεία.

Επειδή δεν πρέπει να αποδεχτούμε :

• την κανονικότητα συνέχισης των βάρβαρων μνημονικακών μέτρων που συνεχίζουν και τα δημοσιονομικά πλεονάσματα λαιμητόμο και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που συνεχίζονται χωρίς σταματημό που διαλύουν τη ζωή μας

• τα όρια της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – κεφαλαίου, με τη στήριξη της μνημονιακής αντιπολίτευσης που απαγορεύουν διεκδικήσεις για αποκατάσταση των κλεμμένων και των απωλειών.

• Να κάνουμε την αρχή για μια αποφασιστική χρονιά αναμέτρησης που θα βάλει στόχο κόντρα στο Χρέος, την ΕΕ, και τα Μνημόνια και θα παλέψουμε μέχρι τη ΝΙΚΗ για :

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας,

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών. Άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση, ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.

Δεν αποδεχόμαστε κανένα εκβιασμό. Όχι σε νέο σύστημα πρόσληψης με προσόντα και ΑΣΕΠ.

Άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών – κενών (ολοήμερα, ειδικότητες, τμήματα για διχοτόμηση, παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή).

Ακόμα : Στα «ψίχουλα» κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου αντιπαραθέτουμε τις βασικές διεκδικήσεις που για μας σημαίνουν τη σύγκρουση και έξοδο από τα μνημόνια και όποιους τα επιβάλουν για μια αξιοπρεπή ζωή για τους εργαζόμενους. Θέλουμε ΤΩΡΑ :

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια. Άμεση επιστροφή του 13 και 14ου μισθού. Αναγνώριση των χρόνων 16-17 για τα ΜΚ.

· Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

· Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (Κατρούγκαλου, Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, Πετραλιά, Ρέππα, Σιούφα). Αυξήσεις στις συντάξεις και μείωση των συντάξιμων χρόνων στα 58 και 55 για τις γυναίκες.

· Μείωση του εργάσιμου χρόνου. Μείωση του διδακτικού ωραρίου με επαναφορά του ωραρίου μείον δύο ώρες στη ΔΕ και μείωση του ωραρίου της ΠΕ στο επίπεδο της ΔΕ.

Όχι στην αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το νέο Λύκειο – Όχι στην αποπομπή μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση σε κανένα επίπεδο από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο.

Όχι στην αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας και αξιολογησης στελεχών του ν 4547/2018 (νόμος για τις δομές)

Άμεση καθολική δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή / εκπαίδευση – Να ανακοινωθεί τώρα το ΦΕΚ για όλη τη χώρα

Ανοίγουμε ένα νέο γύρο αποφασιστικών αγώνων με συνέχεια και απεργιακή κλιμάκωση και αποφασιστικότητα για Νίκη. Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων ενάντια στην ελαστική εργασία για μόνιμους διορισμούς της περσινής χρονιάς και να ενώσουμε τον αγώνα αυτό με τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια για όλους καθώς και με τον αγώνα με όλη την κοινωνία ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9 ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στις 13.30


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.