9/26/2018 11:17:00 μ.μ.
0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους «Τελέσιλλα» μετά τις καλοκαιρινές διακοπές των μικρών και «μεγάλων» χορωδών αρχίζει τις δράσεις του για τη νέα χορωδιακή περίοδο.

Το παιδικό τμήμα της χορωδίας πραγματοποιεί τις συναντήσεις του κάθε Σάββατο 11:00 με 12:30 π.μ. στην αίθουσα του συλλόγου Ιακώβου Μάνου 10 στο Άργος. Παίζει και διδάσκει ο καθηγητής Μουσικής κ. Νίκος Καπετάνιος σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών

Το μεικτό τμήμα της χορωδίας κάνει τα μαθήματά του κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7:30 ως 9:00 μ.μ. με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη, στο πιάνο τον κ. Νίκο Καπετάνιο και στο τουμπελέκι τον κ. Τάκη Ρέντα στην αίθουσα του Συλλόγου.

Η περασμένη χορωδιακή περίοδος 2017-18 ήταν μια χρονιά γεμάτη από πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις που καθιστούν τον σύλλογο μοχλό πολιτισμού στον τόπο μας.

Η περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε με τις εκδηλώσεις : στο Κουρτάκι, στο άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Δήμο Άργους -Μυκηνών, συμμετοχή της χορωδίας μας στα φεστιβάλ Νίκαιας και Τρίπολης .

Τον Ιανουάριο του 2018 γίνεται η πρόσληψη του πιανίστα, καθηγητή μουσικής και μαέστρου της Παιδικής-Νεανικής μας χορωδίας κ. Νίκου Καπετάνιου.

Η κοπή της πίτας μας έφερε κοντά στους χριστουγεννιάτικους θρύλους και τις παραδόσεις για το ελληνικό δωδεκαήμερο με την ομιλία του κ. Δημήτρη Φράγκου.

Οργανώσαμε με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία τον αποκριάτικο χορό μας τον Φλεβάρη χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι αργά.

Το φεστιβάλ που οργανώνει το ωδείο Πατρών μας φιλοξένησε στο Δημοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ της πόλης, σε μια αξιόλογη εκδήλωση με τη συμμετοχή κι άλλων αναγνωρισμένων χορωδιακών συνόλων της πατρίδας μας.

Στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, η χορωδία μας έλαβε μέρος στην 9η Συνάντηση Χορωδιών, καλεσμένη από τη Μεικτή Χορωδία Πύργου. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον Ηλία Ανδριόπουλο – συντοπίτη των χορωδών του Πύργου, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και μίλησε με θερμά λόγια για την χορωδία μας ενθυμούμενος την αφιέρωσή μας στο έργο του.

Στις 28 και 29 Απριλίου οργανώσαμε την 12η διήμερη χορωδιακή μας συνάντηση με τη συνδιοργάνωση και την οικονομική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, την ευγενική χορηγία του Δήμου Άργους- Μυκηνών, της ΚΕΔΑ-Μ, ΔΕΥΑΡΜ και του Επιμελητηρίου Αργολίδας. Η εκδήλωση φέτος ήταν αφιερωμένη στον κ. Μιχάλη Κοκκίνη, καταξιωμένο μαέστρο, γνωστό στην πόλη μας από τις φεστιβαλικές του εμφανίσεις, ευρηματικό ενορχηστρωτή, ποιητή και αγγειογράφο. Οι μελωδικές φωνές των μικρών μας χορωδών με τις οδηγίες και τη διδασκαλία του πιανίστα κ. Νίκου Καπετάνιου άνοιξαν και τις δυο μέρες την εκδήλωση. Η συμμετοχή της σχολής χορού LATIN & BALLROOM στο φεστιβάλ έδωσε μια ξεχωριστή πινελιά στη φετινή διοργάνωση.

Η όμορφη γλυκιά Θεσσαλονίκη μας υποδέχθηκε τον Μάιο στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στην 8η Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης. Ξεχωριστή και λαμπερή ήταν η στιγμή που η Ευρίπειος χορωδία ως μέλος ενός χορωδιακού κινήματος υπό τον βετεράνο μαέστρο και συνθέτη Μιχάλη Κοκκίνη σε συνεργασία με την UNESCO, που έχει στόχο την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, έκανε μια ακόμα προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή με το τραγούδι «Φωνή καρδιάς-Οργή Ψυχής».

Στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ η Ένωση Χορωδιών Ελλάδας οργάνωσε την «Απονομή επαίνου χορωδού Μανώλη Καλομοίρη και Φώτη Αλέπορου». Η χορωδία μας ως μέλος της ΕΧΕ έλαβε μέρος στην εκδήλωση αυτή, αποδίδοντας τιμή σε όσους εργάστηκαν και μόχθησαν για την χορωδιακή ιδέα, την ανάπτυξη και διάδοση του χορωδιακού τραγουδιού.

Τον Ιούνιο επισκεφθήκαμε την Πρέβεζα στα 11α Μουσικά Μαϊστράλια καλεσμένοι από τη Χορωδία Πρέβεζας «Ηχοχρώματα» σε ένα χορωδιακό φεστιβάλ έντεχνης ελληνικής μουσικής. Στην Πλατεία Δικαστηρίων με τη συμμετοχή αξιόλογων χορωδιών από το Διδυμότειχο ως το Άργος ακούστηκαν τραγούδια και ορχηστρικά σύνολα που γέμισαν ήχους και εικόνες την παραλία της πόλης. Στο διήμερο αυτό επισκεφτήκαμε την Άρτα και λάβαμε την ευλογία του κ.κ. Καλλινίκου, Μητροπολίτη Άρτας - του δικού μας συμπολίτη – που με μεγάλη συγκίνηση μας δέχτηκε και μας ξενάγησε στα εκκλησιαστικά μνημεία της πόλης. Και ήταν ευτυχία για όλους μας να ψάλουμε μαζί του στην Παναγία την Παρηγορήτισσα .

Τον Ιούλιο πήραμε μέρος στις εκδηλώσεις «Δρόμοι πολιτισμού» που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος. Στο Κρανίδι , στην Καρυά και στο Λυγουριό ακούστηκαν τραγούδια από τις συμμετέχουσες χορωδίες και έκαναν τις εκδηλώσεις αυτές κρίκους στην αλυσίδα των «Δρόμων πολιτισμού», που ελπίζουμε να εξακολουθήσουν να γίνονται.

Αρχίζουμε λοιπόν τη νέα χορωδιακή μας χρονιά Σεπτέμβριος 2018 – Ιούλιος 2019 με πείσμα , μεράκι και όρεξη για νέες, πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις. Ελάτε να ντύσουμε τη ζωή μας με το τραγούδι γιατί «η τέχνη , η μουσική και η αγάπη, δεν έχουν όρια» και ο Σύλλογός μας έχει μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για όλους όσοι αγαπούν το τραγούδι.

Με ετοιμασίες για μια κοινή εκδήλωση με τη χορωδία LES VOIX DE NICE στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στις 23 Οκτωβρίου 2018, με το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο και με τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ Ξυλοκάστρου ξεκινάμε τη φετινή μας χορωδιακή χρονιά.

Ελάτε στη μεγάλη αγκαλιά της χορωδίας και του συλλόγου μας, να χαιρόμαστε τραγουδώντας τη ζωή!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Γιάννης Κόντης




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.