9/19/2018 06:01:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα προβλήματα στελέχωσης του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου με ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόσο στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, όσο και στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου έχει ανακύψει σημαντικό πρόβλημα καθώς ενώ σε κάθε σχολείο φοιτούν δύο μαθητές με γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες λαμβάνουν υποστήριξη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό, μόλις ένα άτομο αυτής της ειδικότητας τοποθετήθηκε σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών αυτών κατά τη διενέργεια εκπαιδευτικών δράσεων εντός και εκτός των σχολείων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ήδη έχει σημειωθεί τραυματισμός ενός από τους μαθητές αυτούς.

Δεδομένης της σοβαρότητας του προβλήματος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι άμεσες ενέργειες θα αναλάβει για την κάλυψη των κενών ειδικού βοηθητικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού και του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για την ασφάλεια των μαθητών που χρήζουν υποστήριξης».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.