7/27/2018 01:04:00 μ.μ.
0

Η σημασία της Πελοποννήσου για την σταθερότητα των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων και η στρατηγική της θέση σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο κυριάρχησε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Ναύπλιο την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον κ. Geoffrey Pyatt και τον ευχαρίστησε για τα θερμά αισθήματα που συνεχώς εκφράζει δημόσια για την Πελοπόννησο.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ τόνισε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί έναν ιδιαίτερα ασφαλή προνομιακό τόπο για επενδύσεις, κυρίως σε θέματα τουρισμού, αγροτικής οικονομίας και ενέργειας. Επεσήμανε δε, ότι η κοινότητα των ομογενών της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα δραστήρια στις ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των Ελληνοαμερικάνικων σχέσεων.

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Ναύπλιο πρότεινε την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την δημιουργία του πρώτου «Πανεπιστημιακού Campus του Χάρβαρντ» στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον κ. Pyatt για τις πολιτικές του πρωτοβουλίες σε ότι αφορά στη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας, στην αξιοποίηση του ενεργειακού δυναμικού στο χώρο των ΑΠΕ και στις οργανωμένες δράσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε ένα θέμα που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Πρέσβης των ΗΠΑ ήταν για την ΑΟΖ στην θαλάσσια περιοχή Νότια της Πελοποννήσου, με δεδομένη την εμπλοκή Αμερικανικών εταιρειών στην εξόρυξη των κοιτασμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.