7/31/2018 11:30:00 π.μ.
0

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» αγκαλιάζει με τα φτερά του τους δημιουργούς και τα έργα τους……νέους και παλιούς Αναπλιώτες του πνεύματος και της τέχνης.

Ο Κώστας Δημούλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αλλά κυρίως γνωστός ως καλλιτέχνης-δημιουργός, εκθέτει στο Βουλευτικό του Ναυπλίου από τις 11 έως τις 20 Αυγούστου 2018 τους τρείς κύκλους της, μέχρι τώρα, ζωής του.

Τον κύκλο του χρώματος, τον κύκλο του μαρμάρου και τον κύκλο του ξύλου… όπως αμφίσημα ο ίδιος δηλώνει…Έμπνευση (αντιγραφή;) από τις ροζ ή μπλε περιόδους του Πικάσο; Άγνωστο… (δίχως να τολμήσει κάποιος ιερόσυλος να μετρήσει τον Πικάσο με τον Δημούλη)… Τρεις κόσμοι ως ένας, καθώς σημειολογικά ο Κώστας Δημούλης ερευνά το σημειακό σύστημα μέσα στον χώρο και στον χρόνο.

Τρεις κόσμοι, τρεις κύκλοι που ο καλλιτέχνης ανακάλυψε μόνος δίχως σπουδές, με οδηγό την σπουδή του ταλέντου. «Η ζωγραφική είναι παιγνίδι του νου» κατά τον Πικάσο και τον Μπρακ.

Η γλυπτική είναι παιγνίδι του χώρου και του χρόνου. Της γωνίας που ο παρατηρητής βλέπει και αποδίδει το αντικείμενο και την αίσθηση που αυτό εκπέμπει.

Ο Κώστας Δημούλης προσπαθεί να αιχμαλωτίσει το χρώμα και την κίνηση, την οσμή και την πλαστικότητα του ξύλου, το ρευστό και την σκληρότητα του μαρμάρου…

Όχι στις δεσποινίδες της Αβινιόν, αλλά στο υψόμετρο του Ράφτη Αρκαδίας και στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Οι επισκέπτες θα κρίνουν και θα πουν αν τα καταφέρνει… Στην σκηνή θα φανεί το χειροκρότημα…

Από το Διοικητικό Συμβούλιο


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.