7/27/2018 07:07:00 μ.μ.
0

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” έχει την χαρά και την τιμή να εκδώσει και να παρουσιάσει στο κοινό και στην Ιστορία την μελέτη του Δημητρίου Κ. Οικονομόπουλου “Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212-1822)”.

Η μελέτη είναι πόνημα του συγγραφέα που στηρίζεται σε πλήθος αναφορών και βιβλιογραφικών δεδομένων και αναφέρεται στο χρονικό διάστημα των 610 ετών που το Ναύπλιο βρισκόταν κάτω από την κατοχή των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων.

Με γλαφυρό ύφος και γλώσσα, τεκμηριωμένα και αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία, ο συγγραφέας έφερε εις πέρας ένα δύσκολο έργο.

Άγνωστα περιστατικά και πολιτικές που διαμόρφωσαν την πορεία της πόλης έως την απελευθέρωσή της, στις 30 Νοεμβρίου 1882, περιγράφονται από τον Δημήτρη Οικονομόπουλο, με πλήθος εικόνων, αναπαραστάσεων και χαρτών μιας εποχής που το Ναύπλιο βρισκόταν κάτω από την κυριαρχία ξένων δυνάμεων.

Ο συγγραφέας δείχνει την συνέχεια, μέσα στον χρόνο, της διαδρομής και των πολιτισμών που όρισαν την μοίρα τ΄Αναπλιού.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο και στον κατάλληλο χώρο.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” ανοίγει από σήμερα κατάλογο προεγγραφών για την αγορά του βιβλίου από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, αλλά και από μελετητές και ερευνητές που αναζητούν την ιστορική αλήθεια.

Ο συγγραφέας έχει εγγράφως παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα στον Σύλλογό μας και την μελέτη του προλογίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο Σύλλογος “ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”.

Ας είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του συγγραφέα…

Με την βεβαιότητα ότι θα συμβάλλει στην γνώση και στην ιστορική αλήθεια…


Από το Διοικητικό Συμβούλιο


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.