12/19/2017 07:51:00 π.μ.
0

Το κίνητρο που οδήγησε τον 47χρονο αρχιφύλακα στη δολοφονία του παιδιού του, της συζύγου του και της πεθεράς του αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Για να κλείσουν τον φάκελο της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής ο Χρήστος Ζαπαντιώτης σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του και κατόπιν ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα ώστε να διαλευκανθούν τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις οικονομικές διαφορές;

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο 47χρονος είχε πάρει την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις οικογενειακές και οικονομικές του διαφορές το βράδυ της Κυριακής.

Συγκλίνουσες πληροφορίες και μαρτυρίες, αναφέρουν ότι συχνή αιτία προστριβών ήταν κληρονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνιμο σημείο τριβής τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια ήταν το σπίτι που έμενε η πεθερά του αστυνομικού. Ο 47χρονος ήθελε να φύγει η πεθερά από τον πρώτο όροφο (το ζευγάρι διέμενε στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας) και να το κάνουν ιατρείο για την σύζυγό του, η οποία ήταν ιατρός ρευματολόγος στο ΙΑΣΩ, ώστε να μην πληρώνουν ενοίκιο.

Ωστόσο με την μετακίνηση αυτή διαφωνούσε τόσο η πεθερά του αστυνομικού και – όπως όλα δείχνουν – και η σύζυγός του.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο η σύζυγος να ζήτησε τη διακοπή του γάμου ή την απομάκρυνση του συζύγου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός πήρε την μοιραία απόφαση και την εκτέλεσε χθες τα χαράματα. Οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις τοποθετούν το έγκλημα γύρω στις 2-3 π.μ. της Δευτέρας.

Σκότωσε παιδί, γυναίκα και πεθερά και αυτοκτόνησε μιάμιση ώρα μετά;

Οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μεσολάβησε αρκετός χρόνος ανάμεσα στη δολοφονία της γιατρού και της αυτοκτονίας του 47χρονου αστυνομικού.

Θεωρείται πιθανό να ξεπέρασε τη μια με μιάμιση ώρα, στοιχείο που δείχνει ότι ο αρχιφύλακας είχε το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε, να αναλογιστεί το κακό που έκανε και στη συνέχεια να στρέψει το υπηρεσιακό όπλο στον εαυτό του και να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, το έργο της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κλείσιμο της υπόθεσης, αφού  κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός.

Είχε πάει βόλτα το παιδί του, πριν το σκοτώσει

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, που μετέδωσε ο ΑΝΤ-1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 47χρονος αρχιφύλακας, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το μακελειό, είχε πάρει την μόλις 3,5 ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του και κατόπιν ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι προχτές στις 5.00 το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη επρόκειτο να έχει έχει ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.


Πηγή:  iefimerida.gr 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.