12/19/2017 07:36:00 π.μ.
0

Μια από τις ομορφότερες  διαδρομές  για πεζοπορία που διαθέτει η πόλη του Ναυπλίου έκλεισε.  Πρόκειται για τον γύρο της Αρβανιτιάς. Απαγορευτικές πινακίδες που ενημερώνουν και προειδοποιούν τους περαστικούς από το σημείο για την επικινδυνότητα που υπάρχει στον χώρο, έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του πεζόδρομου και από τις δυο μεριές. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν και πάλι πτώση βράχων στο σημείο και για την αποφυγή τραυματισμού κάποιου πολίτη που περνούν από εκεί καθημερινά κάνοντας την βόλτα τους οι αρμόδιες Λιμενικές αρχές έκλεισαν την διαδρομή. Για το θέμα υπήρχε τεχνική έκθεση, κλιμακίου του ΙΓΜΕ,  από το 2012, στην οποία οι μελετητές χαρακτηρίζουν τον χώρο ως άκρως επικίνδυνο. Ανάλογου περιεχομένου είναι και η γνωμοδότηση της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλιέων. Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω εκθέσεις και με δεδομένο ότι, η όλη διαδικασία αποκατάστασης θα είναι χρονοβόρα, αφού θα πρέπει να γίνουν πολλές μελέτες, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε στο κλείσιμο της διάβασης από το 2012. Με το πέρασμα του χρόνου το θέμα ξεχάστηκε και κάποιοι άνοιξαν το χώρο κι ο κόσμος πέρναγε και πάλι αμέριμνος. Αρκετές φορές είχαν επισκεφτεί το χώρο και ομάδες αναρριχητών οι οποίοι προκάλεσαν με την ανάβαση στα βράχια μικρές κατολισθήσεις.

Ας ελπίσουμε πως θα αποκατασταθούν σύντομα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την διάβρωση των βράχων σε όλη την διαδρομή του γύρου της Αρβανιτιάς  και πως θα ξαναδοθεί στην κυκλοφορία στους Ναυπλιώτες και τους τουρίστες που την έχουν συνδυάσει ως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής πόλης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.