11/29/2017 02:56:00 μ.μ.
0

Ακόμη ένα «πλήγμα» για το γόητρο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, αφού σήμερα προσάραξε και πάλι πλοίο, αυτή τη φορά στον Πόρο.

Πρόκειται για το βοηθητικό πλοίο αλιείας τορπιλών «ΑΡΑΧΘΟΣ», που προσάραξε στη νησίδα Τσεβελίνια του Πόρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά.

Στο ΓΕΝ σήμανε συναγερμός και στην περιοχή σπεύδει ρυμουλκό για να τραβήξει το μικρό βοηθητικό πλοιάριο που κόλλησε σε αβαθή.

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερα πλοία αλιείας τορπιλών (ΠΑΤ). Είναι όλα σκάφη τύπου «430 Α» κατασκευασμένα στα γερμανικά ναυπηγεία 'Schweers, Bardenfleth' στα μέσα τις δεκαετίας του 1960.

Το ΠΑΤ Άραχθος (Α-461) (πρώην γερμανικό TF 108, πρώην Y 874), ναυπηγήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1965. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το παρέλαβε στις 12 Απριλίου 1990.


ΠΗΓΗ: thecaller.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.