12/03/2018 12:39:00 μ.μ.
0

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο στους επαγγελματίες του τουρισμού ολοκληρώθηκε το Greek Tourism Workshop, που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας στις 21/11/2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το τουριστικό προϊόν και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ιδανικός τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, παρουσιάστηκαν σε περίπου 130 εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ιορδανίας, σε προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συγκεντρώθηκαν πολύτιμα συμπεράσματα και στοιχεία για την περαιτέρω διείσδυση της Πελοποννήσου και της χώρας μας γενικότερα σε μία από τις πλέον ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις του αραβικού κόσμου.
 
Η Ιορδανία είναι μια πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα. Πριν 30 έτη περίπου αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες αγορές του αραβικού κόσμου για τη χώρα μας.

Ακτινογραφώντας τους Ιορδανούς τουρίστες σημειώνουμε ότι διαθέτουν μια κρίσιμη μάζα της τάξης των 200.000-300.000 ταξιδιωτών που επισκέπτεται πολλές φορές το χρόνο την Ευρώπη, την Αίγυπτο και την Τουρκία,  ενώ η εγγύτητα με την Ελλάδα (μόλις 2 ώρες από την Αθήνα) διανοίγει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο για τα αστικά κέντρα όσο και για προορισμούς resort. Πρόκειται για τουρίστες που δαπανούν στις διακοπές τους, αρέσκονται στο shopping και στη διασκέδαση, ενώ έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την πολυτέλεια και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα η νέα γενιά. Επίσης, αγαπούν να ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους επιλέγοντας family resorts. Η αγορά της Ιορδανίας έχει ωριμάσει σύμφωνα με τους ειδικούς και η εκδήλωση του Greek Tourism Workshop έδειξε να έχει ιδιαίτερη απήχηση, αφού για πολλές δεκαετίες η χώρα μας δεν έχει προσεγγίσει την εν λόγω αγορά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με τις ομορφιές του τόπου. Η εν γένει παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Issa Gammoh, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, o κος Abed  Razza Arabiat, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας, ο κος Muhammad Samih, Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιορδανίας  και ο κος Awni Kawar, Πρόεδρος της Ένωσης των Τour Οperators της χώρας.

Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας,  συνοδευόμενος από στελέχη του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού, καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.