12/07/2018 08:14:00 μ.μ.
0

Ανδριανός εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ στην επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα: «Ο αγώνας των Κρητών συνεχίζει, περισσότερο από έναν αιώνα μετά, να αποτελεί για κάθε Έλληνα ανεξαρτήτως καταγωγής πηγή όχι μόνο υπερηφάνειας, αλλά και έμπνευσης».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο και εκπροσωπώ απόψε να συγχαρώ το ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης μνήμης και τιμής επ’ αφορμή της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Τιμάμε σήμερα την ολοκλήρωση του μακραίωνου, ηρωικού και μαρτυρικού αγώνα των Κρητών για την επανένωση της Μεγαλονήσου με τη μητέρα πατρίδα. Έναν αγώνα που ανέδειξε μεταξύ άλλων και την ύψιστη πολιτική προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος με τον Θέρισο, αλλά και με τη διορατική του πολιτική ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας την επαύριο των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων, επισφράγισε την πορεία της Ένωσης.

Ο αγώνας αυτός συνεχίζει, περισσότερο από έναν αιώνα μετά, να αποτελεί για κάθε Έλληνα ανεξαρτήτως καταγωγής πηγή όχι μόνο υπερηφάνειας αλλά και έμπνευσης.

Σήμερα βεβαίως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα και η κοινωνία μας είναι διαφορετικές. Όμως οι αρχές και οι αξίες στις οποίες οφείλουμε να στηριχτούμε προκειμένου να βγούμε νικητές από τις δοκιμασίες της δικής μας γενιάς, είναι οι ίδιες εκείνες που ενέπνευσαν τους πατριώτες Κρητικούς για αιώνες: ο πατριωτισμός, η ασυμβίβαστη αγάπη για την ελευθερία, η αντίσταση στον δεσποτισμό, η αυτοπεποίθηση, η ομόνοια μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην ιστορία του γένους μας και τις γενιές του αύριο.

Η καλύτερη άλλωστε και πιο προσήκουσα απόδοση τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν και συχνά θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Κρήτης είναι να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το όραμά τους για μια πατρίδα ελεύθερη και ευημερούσα, φάρο δικαιοσύνης και πολιτισμού για ολόκληρη τη γειτονιά μας. Μια πατρίδα όπως την ονειρεύτηκαν εκείνοι που θυσιάστηκαν προκειμένου αυτή να πάρει σάρκα και οστά».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.