12/02/2018 02:35:00 μ.μ.
0
Σωτηρία Παπαδοπούλου
Γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

Παρακολουθώ από κοντά και με πολύ ενδιαφέρον αφού ουσιαστικά αφορά όλο το Νομό Αργολίδας το θέμα που έχει προκύψει με το εργοστάσιο του Φραγκίστα.
Θα κάνω μια μικρή αναδρομή , το εργοστάσιο ξεκίνησε την δραστηριότητα του το 1953 και εως και πέρσι ξέρουμε πως δεν είχε υπάρξει πρόβλημα στις πληρωμές, είτε των παραγωγών είτε των εργαζομένων.
Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε πως εκτός από εσπεριδοειδή ασχολείται και με την συσκευασία και εξαγωγή ακτινιδίων, καρπουζιών, σταφυλιών , έχοντας ένα εργοστάσιο ακόμα στην Κορινθία και νοικιάζοντας ένα στον Πύργο.
Επίσης να τονίσουμε πως ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας είναι εδώ να παλέψει για την διάσωση της επιχείρησης και ταυτόχρονα και την μη διάλυση μιας ολόκληρης οικονομικής αλυσίδας που  ξεκινάει από τους παραγωγούς ,τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και τονίζω πάλι πως έμεινε εδώ να προσπαθεί να σώσει την επιχείρηση και δεν έφυγε όπως άλλοι για κάποια εξωτική χώρα και να περνάει καλά εις υγείαν των κορόιδων.
Δεν ζήτησε ελεημοσύνη και ούτε να φάει τα κρατικά λεφτά, ζήτησε να του παρέχουν ένα δάνειο που θα δώσει ρευστό στην επιχείρηση για να μπορέσει να λειτουργήσει .
Σίγουρα έγινε κακοδιαχείρηση για να φτάσει εδώ η εταιρεία, αυτά όμως αλλάζουν αν αλλάξεις και αυτούς που είχαν τον οικονομικό έλεγχο μιας εταιρείας αυτού του μεγέθους, από την άλλη μια επιχείρηση μπορεί να πουληθεί ευκολότερα αν έχει τακτοποίηση τέτοιου είδους εκκρεμότητες και υγιείς να στηρίξει και πάλι την αγορά της Αργολίδας και όχι μόνο.
Εξ όσων γνωρίζω υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού και είναι σημαντικό το γεγονός πως η κυβέρνηση μετά από παρέμβαση του Γ.Μανιάτη αποφάσισε με νόμιμους τρόπους να διανειοδοτηθεί η επιχείρηση.
Όσο αφορά τα κέρδη και μια ανακοίνωση που πήρε το φως της δημοσιότητας και έλεγαν για 19 εκ. ευρώ καλό θα ήταν να ξεχωρίζουν τον κύκλο εργασιών δηλαδή τον τζίρο από τα κέρδη, βέβαια ξέρουν να τα ξεχωρίζουν αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν ταξικοί εχθροί και μπορούν να γράφουν ψέμματα προκειμένου να χτυπήσουν το κεφάλαιο.
Ελπίζω πως όλο αυτό θα καταλήξει προς το συμφέρον όλων αυτών που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με την επιχείρηση του Φραγκίστα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.