12/07/2018 12:41:00 μ.μ.
0

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (O.K.E.), σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αργολίδας, διοργανώνει στο Άργος, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, από τις 16:00 έως τις 20:15, εκδήλωση με θέμα: «Αργολίδα: Σχεδιάζοντας το μέλλον. Αναπτυξιακές Προοπτικές - Δημιουργία Νέου Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος με Συνέργειες και Κοινωνικές Συναινέσεις».

      Σκοπός της εκδήλωσης είναι, μέσα από την ευρεία συμμετοχή επιχειρηματικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεξαχθεί γόνιμος διάλογος και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές της περιοχής ώστε να αναδυθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, καθώς και δράσεις ενθάρρυνσης της παραμονής των νέων ανθρώπων στον τόπο τους.

      Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ο κ. Φώτης Κολεβέντης, Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας, θα προσδιορίσουν με τις τοποθετήσεις τους τους στόχους της εκδήλωσης που είναι η αποτύπωση κοινών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις επενδυτικές δυνατότητες, τις ανάγκες σε υποδομές και το ρόλο των τοπικών παραγόντων στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της ενέργειας, της πρωτογενούς παραγωγής και των υποδομών στην Αργολίδα.

Ακολούθως οι κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Σφυρής, Δήμαρχος Ερμιονίδας και Κώστας Γκάτζιος, Δήμαρχος Επιδαύρου θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

      Στο πρώτο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις συνέργειες και συναινέσεις στην Αργολίδα, θα συμμετέχουν οι κ. Φώτης Δαμούλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, Μίλτος Καμπουρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Dolphin Capital, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Γενικός Διευθυντής - Μέτοχος Εταιρείας Δαναΐς, Γιώργος Σκούρας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Μέλος ΔΣ Εταιρειών Αφοί Χριστοδούλου και BITOM, Σπύρος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας-ΡΕΑ και η κυρία Έλενα Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
   
 Θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις του κ. Χάρη Κυριαζή, τ. Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ με θέμα «Επιχειρηματικά Οικοσυστήματα» και του κ. Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου, Αν. Καθηγητή ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, με θέμα «Η σημασία της πολιτικής προσαρμογής και της κοινωνικής συνεργασίας: Eνώνοντας το παγκόσμιο, το εθνικό και το τοπικό».

      Στο δεύτερο panel της εκδήλωσης, με θέμα τις δυνατότητες πολιτικών συγκλίσεων για την ανάπτυξη της Αργολίδας, θα συμμετέχουν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι κ. Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής ΝΔ και Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ.Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Μάρθα Θεοδώρου       

Υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Ο.Κ.Ε.

Τηλ.:210-9249510

Fax:210-9249514

Ε-mail:[email protected]0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.