11/14/2018 10:29:00 π.μ.
0

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Schwabisch Hall, που αποτελεί υπόδειγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγό για την επίτευξη βιώσιμων συμφωνιών  για την Ελλάδα, η «Μυθική Πελοπόννησος» παρουσιάστηκε δυναμικά στην Οικονομική – Εμπορική Έκθεση «Wirtschafts Messe 2018», που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στην επαρχία Schwabisch Hall από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μία έκθεση καταναλωτών για το εμπόριο, τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, όπου πολλοί εκθέτες παρουσίασαν  τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους από σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομίας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε σε δικό της ανεξάρτητο περίπτερο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι εκπρόσωποί της είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά  και σε ότι αφορά τη γαστρονομία, προσφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης τα εξαιρετικής ποιότητας Πελοποννησιακά προϊόντα.

Την Περιφερειακή Αρχή εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνία Μπούζα, η οποία υποδέχτηκε στο περίπτερο της Πελοποννήσου τους αξιωματούχους του κρατιδίου Βάδης Βυρτεμβέργης κκ. Wolfgang Reimer και Gerhard Bauer, οι οποίοι μεταξύ άλλων δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του Μοριά και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς και στη βραδινή δεξίωση που παρατέθηκε για τους φιλοξενούμενους, ο Έπαρχος του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer, ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή για την παρουσία της στην έκθεση, κάνοντας συνεχείς αναφορές στη μοναδικότητα της Πελοποννήσου και στην αναπτυξιακή δυναμική της, που έχει κερδίσει το σεβασμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υλοποιώντας δράσεις προβολής που ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής σε στοχευμένο κοινό. Το περίπτερο επισκέφτηκαν ακόμη αρκετοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κομμάτων, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της Κοινότητας του Ilshofen κ. Martin Blessing, μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής του κρατιδίου Βάδης Βυρτεμβέργης κκ. Stephen Brauer και Friedrich Bullinger, οι οποίοι καλωσόρισαν τη «Μυθική Πελοπόννησο» στην περιοχή και εξήραν τη διάρκεια προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την προβολή του τόπου, μέσω των δράσεων εξωστρέφειας που υλοποιεί, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Γερμανία, αλλά και στην εισαγωγή πελοποννησιακών προϊόντων, που ήδη βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Η επιτυχημένη παρουσίαση του περιπτέρου και οργάνωση της συμμετοχής, έγινε από την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.».








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.