11/19/2018 03:46:00 π.μ.
0



Mε τον πλέον απογοητευτικό τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο νεοσύστατο Nations League.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έπεσε θύμα έκπληξης από την -ουραγό- Εσθονία, χάνοντας με 1-0 στο ΟΑΚΑ, κι έτσι κατέλαβε την τρίτη θέση στον 2ο όμιλο της League C.

Το γκολ που έκρινε το ματς προήλθε από... ελληνικά πόδια και συγκεκριμένα από αυτά του Λαμπρόπουλου, ο οποίος άθελά του στο 44ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Στα αξιοσημείωτα της αποψινής αναμέτρησης η 100ή συμμετοχή του Βασίλη Τοροσίδη με τη «γαλανόλευκη» φανέλα, καθώς και το ντεμπούτο του Γιώργου Μασούρα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με ενδεκάδα ανανεωμένη κατά τα 9/11, συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στη Φινλανδία, εμφανίστηκε η ελληνική ομάδα, αφού μόνο οι Παπασταθόπουλος και Ζέκα ξεκίνησαν και σε αυτό το ματς βασικοί.

Η τριάδα των μέσων Ζέκα, Μπουχαλάκη, Σάμαρη κυριάρχησε στο κέντρο, με την Εθνική να έχει τον απόλυτο έλεγχο, περιορίζοντας τους Εσθονούς στο μισό γήπεδο. Το «νέο αίμα» της ομάδας μας είχε διάθεση, ήθελε να δείξει πράγματα στον Άγγελο Αναστασιάδη και προσπαθούσε αρκετά στο βαρύ τερέν του ΟΑΚΑ, παρότι η ομοιογένεια του σχήματος ήταν ένα θέμα.

Η κινητικότητα του Μασούρα δημιουργούσε πρόβλημα στην αριστερή άκρη της εσθονικής άμυνας, με τον νεαρό επιθετικό να έχει ένα σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Λέπμετς στο 9΄, ενώ στην εκτέλεσή του ο Καμς παραλίγο να σημειώσει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ, αλλά ο Λέπμετς απέκρουσε σωτήρια και πάλι, σε νέο κόρνερ.



Στο 18΄ ένα αξιόλογο σουτ του Ζέκα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 21΄ και σε νέα εκτέλεση κόρνερ ο Παπασταθόπουλος γύρισε το σώμα και σούταρε στην αγκαλιά του γκολκίπερ, ο οποίος επενέβη θετικά και στην προσπάθεια του Σάμαρη, στο 28ο λεπτό.

Στο 41΄ η Εθνική είχε άλλη μια καλή στιγμή, όταν ο Λέπμετς βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα στο σουτ του Μπακασέτα και στο 43΄, από «σκάψιμο» του Καρέλη ο Μασούρας σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, οι Εσθονοί άνοιξαν το σκορ στο 44΄, όταν Ζενιόβ από αριστερά έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Λαμπρόπουλος, προσπαθώντας να προλάβει τον Σάπινεν, σημείωσε αυτογκόλ.


Ίδιο ήταν το σκηνικό του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται και τους διεθνείς στην επίθεση και στο 54΄, σε κεφαλιά του Μπακασέτα η μπάλα βρήκε στον Βίμαν και έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λέπμετς.

Η τύχη δεν ήταν πάντως με την Ελλάδα, αφού στο 62΄ το απευθείας φάουλ του Φορτούνη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 79΄ νέα προσπάθεια του ίδιου, πάλι με φάουλ, κατέληξε στην αγκαλιά του Λέπμετς.

Στο 84΄ είχαμε νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με το απίθανο γυριστό του Καρέλη να αποκρούεται ενστικτωδώς από τον Εσθονό τερματοφύλακα σε κόρνερ, στην τελευταία ευκαιρία των διεθνών να σώσουν ένα βαθμό.


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπακασέτας, Παπασταθόπουλος – Ντμίτριεφ, Ογιάμα, Λέπμετς

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (71΄ Μάνταλος), Μασούρας (57΄ Φορτούνης), Καρέλης.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντμίτριεφ, Λεπίστου (68΄ Αντόνοφ), Ζένιοφ (81΄ Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86΄ Ογιάμα).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.