11/22/2018 11:06:00 π.μ.
0


ΑΙΜΙΛΙΑ ΒΑΛΒΗ:
Αναπνοή και ηχοπαραγωγή στη ζωή και στη σκηνή...
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΗΧΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Όταν γνωρίζουμε και ελέγχουμε το πολύτιμο εργαλείο της αναπνοής, μπορούμε να προσφέρουμε συνειδητά πια στο σώμα μας μια διέξοδο στην ελευθερία. Η ενέργεια της φυσικής αναπνοής και της ελεύθερης ηχοπαραγωγής ενεργοποιεί ξεχασμένους φωνητικούς αγωγούς και αφυπνίζει ενεργειακές ζώνες. Υπερνικά την κόπωση, την “πεσμένη” διάθεση και μπορεί να οδηγήσει το σώμα πέρα από τα γνωστά του όρια.

Η αναζήτηση της αληθινής αναπνοής και της φυσικής μας φωνής μοιάζει με την αναζήτηση της αληθινής ζωής γενικότερα.

Και η μεγαλύτερη Τέχνη είναι να ζεις αληθινά. Ολόκληρα. Ποιητικά.

Ασκήσεις αναπνοής, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, μουσικός και ποιητικός λόγος είναι τα εργαλεία που θα δοκιμάσουμε μαζί, στο πλαίσιο αυτού του Εργαστηρίου για ενήλικες, για να δούμε αλλιώς το ίδιο μας το σώμα και την αλήθεια του.

Αν αφορά όσους η επικοινωνία αποτελεί βασικό στοιχείο της εργασίας και της καλλιτεχνικής τους έκφρασης, περισσότερο αφορά όσους αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε ένα Σώμα που δεν “ανασαίνει” και μια Φωνή που δεν είναι αληθινή.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.