11/05/2018 11:21:00 π.μ.
0

«Πολιτικό εγχείρημα για την Ευρώπη και το χρηματοπιστωτικό της σύστημα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο στο πρότυπο των Sparkassen, κατά τη διάρκεια της 8ης Διάσκεψης της Ελληνγερμανικής Συνέλευσης και της συνάντησής του με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Γερμανίας και Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Βάδης Βυτεμβέργης κ. Roger Khele, τους Επάρχους του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer και Calw κ. Helmutt Rieger και τον υπεύθυνο για την Ευρώπη του Ιδρύματος των Sparkassen κ. Harald Felzen, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2018 στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού διαπιστώθηκε η πρόοδος του σχεδίου της Πελοποννήσου, τονίστηκε η σημασία της πρωτοβουλίας και η καθοριστική συμβολή του Πέτρου Τατούλη για την επιτυχία του σε εθνικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι με το πολιτικό του κύρος και την ωριμότητα του σχεδιασμού του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πέτυχε όχι μόνο την ουσιαστική πρόοδο του συγκεκριμένου σχεδίου, αλλά και την υιοθέτησή του από την Ελληνική Κυβέρνηση ως εθνικό μοντέλο, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει εφικτό το 2012 από την τότε Κυβέρνηση.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης να δημιουργηθεί ένα εθνικό πλαίσιο και σύστημα περιφερειακών τραπεζών με πιλότο την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται ήδη στενά με την Τράπεζα της Ελλάδος για την προετοιμασία του φακέλου αδειοδότησης.

Τόσο ο κ. Khele, όσο και οι Έπαρχοι κ.κ.Bauer και Riegger τόνισαν ότι η ανάπτυξη της Γερμανίας και η υπέρβαση των μεγάλων της προβλημάτων είχε κυρίως περιφερειακό χαρακτήρα και ότι σε αυτή τη διαδικασία πρωτεύοντα ρόλο διαδραμάτισαν οι περιφερειακές τράπεζες Sparkassen. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας, συμφώνησαν να οργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις όπου θα παρουσιαστεί η εμπειρία αυτή στους πολίτες και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες κατά κύριο λόγο υποστηρίζουν χρηματοδοτικά οι Sparkassen. Σημείωσαν ακόμη ότι αποστολή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυτών είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ότι για το λόγο αυτό χρηματοδοτούν σημαντικές κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες.
Εκ μέρους του Ιδρύματος των Sparkassen ο κ. Felzen εξέφρασε τη βούληση να συνδράμει στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας, προσφέροντας τεχνογνωσία, και την πεποίθησή του για την επιτυχία της.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.