11/04/2018 09:52:00 π.μ.
0
Το  κουρσάρικο τσέχικο  σκάφος, «La Grace», αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κορίνθου και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις και τα βλέμματα των πολιτών αλλά και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών.
Πρόκειται για πιστό πανομοιότυπο του ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο από το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα αναχωρούσε κάθε χρόνο για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Το πρότυπο «La Grace» ήταν σκάφος του Τσέχου ναύτη Augustin He?man, ο οποίος ξεκίνησε τη ναυτική του πορεία στην Ολλανδική Εταιρεία των Δυτικών Ινδίων, αργότερα όμως έγινε κουρσάρος, σπουδαίος πολιτικός και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καπνού στην Αμερική.
Ευγενέστατο το πλήρωμα μας υποδέχτηκε και αφού μας επέτρεψαν να το δούμε από κοντά και να ξεναγηθούμε στους χώρους του, στη συνέχεια το φωτογραφίσαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μαζί σας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.