11/23/2018 08:10:00 π.μ.
0

H Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ναύπλιο με την συμμετοχή του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ της ΛΑΕ, και πρώην Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης,  την Πέμπτη, 22 Νοέμβρη.

Προηγήθηκε περιοδεία στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω εμπορικούς δρόμους, ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας για τα προβλήματα των εργαζομένων και τις εξελίξεις στο εργοστάσιο ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΑΕ (GEFRA), στο χώρο του ΕΚ Ναυπλίου και ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - συζήτηση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρο Ναυπλίου, με θέμα: "Αλήθειες και ψέμματα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις".

Μεταξύ άλλων ο κος Στρατούλης τόνισε:

"Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ – ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) αντιπαρατίθενται πάνω στα ερείπια των συντάξεων, που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις τους με 26 μειώσεις τους στα χρόνια των μνημονίων, οδηγώντας τα εισοδήματα των συνταξιούχων από συντάξεις σε μειώσεις μέχρι και 50%.

Η κυβέρνηση, εν όψει των εκλογών, «πήρε» από τους δανειστές, όχι την κατάργηση των μειώσεων των συντάξεων από 1-1-2019, που ή ίδια προσυμφώνησε μαζί τους και ψήφισε τρεις φορές, αλλά την αναστολή για ένα χρόνο ενός μέρους αυτών των μειώσεων και μόνο για τους παλιούς συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς το 2019 στις άλλες μειώσεις, όπως στη συρρίκνωση μέχρι οριστικής κατάργησης του ΕΚΑΣ, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι μετά το νόμο Κατρούγκαλου φεύγουν με μειωμένες συντάξεις μέχρι και 30%. Οι συντάξεις χηρείας έχουν εξαερωθεί.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αρκεστούν στην προσωρινή αναστολή της μείωσης των συντάξεων, που βέβαια ούτε αυτή λύνει το πρόβλημα, επειδή αυτές οι μειώσεις θα γίνουν μετά το πέρας της αναστολής και προφανώς μετά τις εκλογές. Επίσης, η όποια προσωρινή αναστολή θα συνοδευτεί με περικοπές κοινωνικών πολιτικών και με μείωση δημοσίων δαπανών για υγεία και παιδεία.

Ούτε να πιστεύουν στα φτηνά κόλπα της ΝΔ, που εξαγγέλλει ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, για να κάνει, όμως, τις ίδιες μειώσεις συντάξεων με άλλο τρόπο, με την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος Πινοσέτ στη Χιλή, που οδήγησε στη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων από το 70% των μισθών στο 35%.

Πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο εμπαιγμού και εξαπάτησης των συνταξιούχων από την κυβέρνηση και τη ΝΔ με στόχο την υφαρπαγή των ψήφων τους.

Ο μόνος τρόπος για να μην ισχύσουν οριστικά και αμετάκλητα οι προαποφασισμένες μειώσεις συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων από 1-1-2019 και μετά, αλλά και οι τρέχουσες μειώσεις συντάξεων των νέων συνταξιούχων, είναι η ακύρωση των σχετικών άρθρων των τριών νόμων που τις προβλέπουν.

Συγκεκριμένα των νόμων 4387/2016 (Κατρούγκαλου), 4472/2017 (Αχτσιόγλου) και 4549/2018, με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής 2019 – 2022.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην πολιτική παγίδα, να έχουν να επιλέξουν στις ερχόμενες εκλογές, ποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ θα τους μειώσει μετεκλογικά τις συντάξεις ή να περιμένουν παθητικοί την απόφαση, που θα πάρει τελικά για τις συντάξεις τους η Μέρκελ.

Οι συνταξιούχοι, πρέπει να ενωθούν και να ξεσηκωθούν για την ακύρωση των νέων μειώσεων στις συντάξεις τους, για την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια συντάξεών τους, αλλά και για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και όλου του πολιτικού κατεστημένου που τις ψηφίζει, τις προωθεί και τις στηρίζει.

Οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους πρέπει να ακυρωθούν και να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα. Να γίνει σταδιακή αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η κυβέρνηση να εφαρμόσει για όλους τους συνταξιούχους τις δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος άδειας. Να επιστραφούν τα παράνομα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους.

Επιπλέον, είναι αναγκαία η επαναφορά του δημόσιου – καθολικού – αναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και η ανακεφαλαιοποίησή της με δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας.

Η ενότητα και ο συντονισμός όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, και οι πανσυνταξιουχικές ή κλαδικές κινητοποιήσεις τους, μπορούν να φέρουν θετικά γι αυτούς αποτελέσματα."











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.