11/17/2018 10:12:00 π.μ.
0

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες θα μπορεί να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του, είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αύξηση των επισκεπτών και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «η λειτουργία του χιονοδρομικού τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο ''Αρίσταρχος''».

Ειδικότερα, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιώργος Λαζουράς χαρακτήρισε ως «ιστορική την απόφαση για την αναβάθμιση, τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων», προσθέτοντας ότι η πρόταση μελετήθηκε και προετοιμάστηκε από τον δήμο και το χιονοδρομικό κέντρο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου γίνεται μία τόσο μεγάλη παρέμβαση, με την οποία ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο χιονοδρομικό, δίνοντάς του ''ζωή'' για τα επόμενα 40 χρόνια».

Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα λειτουργήσουν δύο σημαντικοί νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτήρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες». Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και βοηθητικών συστημάτων, καθώς παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες.

Σχετικά με τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν, ο Γιώργος Λαζουράς δήλωσε ότι «ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού σημαίνει ''ζωή'', κίνηση, επαγγελματική δραστηριότητα, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, διότι μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «με τη λειτουργία των σύγχρονων, γρήγορων και ασφαλών αναβατήρων όσοι θα φθάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία βόλτα, ή να επισκέπτονται στην κορυφή του Χελμού και τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο ''Αρίσταρχο'', ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο βουνού».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Λαζουράς, «έχουμε αποφασίσει να αναπτύξουμε τις δραστηριότητες που προανέφερα, διότι είναι κάτι το οποίο μας έχουν ζητήσει, τόσο οι επισκέπτες, όσο και τα τουριστικά γραφεία».

Άλλωστε, όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου, «στα 30 χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλει αποφασιστικά την οικονομία της περιοχής, έχει ταυτιστεί με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τοπικό παραγωγικό ιστό και έχει πολλαπλασιαστικά λειτουργήσει υπέρ της ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλουν στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.