11/12/2018 07:17:00 μ.μ.
0

Άρθρο του Παύλου Χρηστίδη για τον ένα χρόνο του Κινήματος Αλλαγής στο News247

Στα χρόνια της κρίσης που πέρασαν, ακούσαμε πολλά λόγια από τους εκφραστές της συντήρησης και είδαμε πράξεις που μας έβαλαν πιο βαθιά σε αυτή.

Μετά από διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες που έβαλαν τη χώρα σε παρατεταμένη ανασφάλεια, ένα χρόνο πριν 212.000 πολίτες έστειλαν ένα ανατρεπτικό μήνυμα με τη συμμετοχή τους. Ένα μήνυμα ελπίδας.

Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, η επιλογή της Φώφης Γεννηματά να ανοίξει τις διαδικασίες για ηγεσία στην κεντροαριστερά στην κοινωνική βάση της παράταξης, έδωσε νέα πνοή στο πολιτικό σκηνικό και υπερέβη τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων.

Οι πολίτες αποφάσισαν, μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής και αμφισβήτησης, ότι απέναντι στο συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ , που κρατά τη χώρα βαλτωμένη, χρειάζεται η αυτοπεποίθηση, η καινοτομία, η πρωτοπορία της αυτόνομης, προοδευτικής, Δημοκρατικής παράταξης.

Ένα χρόνο μετά, είναι σαφές ότι οι προκλήσεις μας αφορούν το αύριο.

Η πρόταση μας αφορά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που απελευθερώνει και ενώνει τους Έλληνες, με επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και ευκαιρίες για τους πολλούς.

Ότι έγινε στην διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας της κεντροαριστεράς, είναι ο πιλότος για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας.

Με τους πολίτες παρόντες, μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί του σήμερα.

Χωρίς αυτούς, εξυπηρετούνται οι ελίτ, που οδήγησαν την Ευρώπη και την Ελλάδα στην αγκαλιά της λιτότητας.

Με τους πολίτες παρόντες τα εθνικά συμφέροντα κατοχυρώνονται και η Δημοκρατία μας αναβαθμίζεται. Χωρίς αυτούς, οι τυχοδιώκτες επιπλέουν και οι θεσμοί διαβρώνονται.

Είναι στο χέρι μας.

Παύλος Χρηστίδης
Δικηγόρος 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.