11/29/2018 12:37:00 μ.μ.
0

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς ασθενοφόρων, τα σχετικά προβλήματα, και την έλλειψη σχεδιασμού Υγειονομικής κάλυψης των 508 προσφύγων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα έγγραφο του διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας όπου επισημαίνεται η έλλειψη σχεδιασμού Υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας, η οποία δημιουργεί έντονα προβλήματα τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για την τοπική κοινωνία.

Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής Ερώτησής μου με την οποία επισημαίνω τα σημαντικά προβλήματα τόσο για τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, όσο και για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην τοπική κοινωνία που έχει η χωρίς καμία προετοιμασία και ενημέρωση μεταφορά 508 προσφύγων σε ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα, όπου το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων, με την παρούσα Αναφορά σας κοινοποιώ έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας όπου, μετά από αυτοψία στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, επισημαίνεται η έλλειψη σχεδιασμού για την υγειονομική τους κάλυψη.

Υπογραμμίζεται δε ότι μεταξύ των 508 προσφύγων υπάρχουν 150 παιδιά εκ των οποίων 30 βρέφη, έγκυες γυναίκες, χρόνιοι ασθενείς που δεν λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή (ψυχιατρικοί ασθενείς, σακχαροδιαβητικοί, υπερτασικοί, καρκινοπαθείς) και δερματολογικοί ασθενείς (ψώρα).

Κατόπιν αυτού σας καλώ να αναλάβετε άμεσα κάθε προσήκουσα ενέργεια».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.