11/30/2018 03:26:00 μ.μ.
0
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας και τις διευθύνσεις Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνουν βιωματικό εργαστήρι με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Σε εφαρμογή των δράσεων πανευρωπαϊκού κοινωνικού ενδιαφέροντος που υλοποιεί μέσω του κέντρου του Europe Direct θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήρι Το βιωματικό εργαστήρι προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε με άλλη ματιά τη δυσχέρειες στην καθημερινότητα όπως την βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες. Ζητούμενο είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες μαθητές μια διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω τους όσον αφορά τις αναπηρίες. Αποτελείται από διαφορετικούς σταθμούς και σε κάθε σταθμό, οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε μια πρόκληση. Το εργαστήρι θα πραγματοποιήσει η ομάδα Labyrinth of Senses που έχει επινοήσει και εφαρμόζει την παροχή διαδραστικής εκπαίδευσης για όλων των ειδών τις αναπηρίες και στοχεύει στην ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Η Δράση εξοικείωσης με την αναπηρία θα πραγματοποιηθεί, 9 πμ - 2 μμ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην πλατεία Τριών Ναυάρχων


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.