11/19/2018 08:45:00 μ.μ.
0

Ο βουλευτής Αργολίδας καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, προωθεί διάταξη νόμου με την οποία οδηγεί σε αδιέξοδο τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, αλλάζοντας τους ιδρυτικούς τους νόμους.

Πιο συγκεκριμένα:

1.    Τα μαθήματα της Μουσικής Παιδείας παύουν να εντάσσονται στο αναλυτικό πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων.

2.    Τα Μουσικά Σχολεία δεν θα παρέχουν πλέον «…κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής…».

3.    Εξαφανίζεται κάθε αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης μουσικών οργάνων και ειδικού τεχνικού εξοπλισμού για τα Μουσικά Σχολεία.

4.    Καταργείται η Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας.
Ουσιαστικά, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί τα μαθήματα Μουσικής και Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης να είναι εκτός του αναλυτικού προγράμματος και να παρέχονται μετά τη λήξη των υπόλοιπων μαθημάτων, εφόσον βέβαια υπάρχουν μουσικά όργανα.

Η αλλεργία της σημερινής Κυβέρνησης στον Πολιτισμό, την Αριστεία, την Καλλιτεχνική Παιδεία και τη Μουσική, φάνηκε όταν μείωσε στο μισό τις ώρες της Θεατρικής Αγωγής και Μουσικής στα Ολοήμερα Σχολεία που είχε θεσμοθετήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2010-12. Αφού αποδιοργάνωσε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, τώρα προχωρά στο ξήλωμα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Καλώ όλους τους γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στην Προσύμνη σε εγρήγορση, προκειμένου η Κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 40 του Σχεδίου Νόμου «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γεωπονικού Πανεπιστημίου και άλλες διατάξεις».






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.