11/20/2018 03:52:00 μ.μ.
0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Την μέριμνα για την στέγη, φαγητό και μικροέξοδα των μεταναστών έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης που επίσης διαθέτει διερμηνείς, Κοινωνιολόγους και Ψυχολόγους για την εξυπηρέτησή τους.

Ενώ όμως οι παρεχόμενες συνθήκες στέγασης και φαγητού είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με την φιλοξενία τους από την Διευθύντρια του Ξενοδοχείου κ. Δόμνα Τορπίδου, στον πολύ όμορφο χώρο της παραθαλάσσιας ξενοδοχειακής μονάδας, παρατηρούνται ακόμη ελλείψεις στην διαχείριση των ξένων και των μικρών παιδιών τους, τα οποία υπερβαίνουν τα 150. Δεν έχει δηλαδή εξασφαλιστεί η αναγκαία υγειονομική τους περίθαλψη, η μετακίνησή τους από και προς το Κρανίδι, καθώς και η δημιουργική απασχόληση ή και η προενταξιακή διαδικασία των μεγαλύτερων παιδιών.

Για την άρση των δυσλειτουργιών αυτών ήδη εργάζεται ο Δήμος Ερμιονίδας, με τον Δήμαρχο κ. Σφυρή να έχει πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυση της μετακίνησής τους με λεωφορεία του ΚΤΕΛ αλλά και για την τακτική επίσκεψη στον χώρο κινητής νοσηλευτικής μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Απαραίτητη είναι ακόμη η εξεύρεση παιδιάτρου, αφού ο αριθμός των παιδιών είναι πολύ μεγάλος.

O βουλευτής Γ. Γκιόλας επικοινώνησε με την Γραμματεία του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Δημ. Βίτσα, επισήμανε αναλυτικά την επικρατούσα κατάσταση και ζήτησε την ταχεία επίλυση στα πιο πάνω θέματα, που και οι ίδιοι οι μετανάστες εξέθεσαν. Από αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου αναγνωρίσθηκαν οι υπάρχουσες ελλείψεις, την ικανοποίηση των οποίων υποσχέθηκαν ότι θα υποστηρίξουν αποφασιστικά.

Το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» λίγα χιλιόμετρα έξω από το Πορτοχέλι επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018 ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας. Εκεί φιλοξενούνται νεαρές οικογένειες μεταναστών με πολλά μικρά παιδιά, που προωθήθηκαν από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.