11/04/2018 01:07:00 μ.μ.
0

Αντιμέτωπος με την φρικτή εικόνα των κατασπαραγμένων προβάτων και κατσικιών από άγρια σκυλιά, βρέθηκε επιστάτης φάρμας σε αγροτική τοποθεσία μεταξύ Λευκακίων και Πυργιωτίκων στο Δήμο Ναυπλιέων, σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Τα πεινασμένα σκυλιά κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στην περίφραξη αγροικίας  που βρισκόταν το κοπάδι και να επιτεθούν στα ανυπεράσπιστα αιγοπρόβατα, κατασπαράζοντάς τα. Όταν ο επιστάτης του κτήματος  επισκέφθηκε το μαντρί, αντίκρισε σκηνές φρίκης με 15 κατσίκια και πρόβατα νεκρά και άλλα τραυματισμένα σοβαρά.

Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την επιδρομή της αγέλης ήταν τεράστια. Η αγροικία βρίσκεται σε μία τοποθεσία ερημική. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής  έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από ομάδες αδέσποτων σκυλιών τα οποία εισβάλλουν σε ποιμνιοστάσια και στάβλους και θανατώνουν ότι βρουν. Γι’ αυτό και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Ο επιστάτης  της αγροικίας ειδοποίησε  ειδικό μηχάνημα για να μαζέψουν τα αιγοπρόβατα. Τα ζώα έφεραν  τραύματα στο  πρόσωπο και  το λαιμό.















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.