11/06/2018 10:25:00 π.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στη γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι. Ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η γιορτή  ελαιολάδου και ελιάς της Ερμιονίδας, εδώ στο Κρανίδι έχει γίνει θεσμός με ευρύτερη ακτινοβολία και αναφορά που συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή ενός από τα ποιοτικότερα προϊόντα του τόπου μας.

Και φέτος, τα προβλήματα στην παραγωγή, και ευρύτερα στον πρωτογενή τομέα είναι πολλά. Και δυστυχώς, η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε πάντα με τον τρόπο και με την ταχύτητα που οφείλει, όπως καταδεικνύει η καθυστέρηση στην έναρξη της δακοκτονίας που λόγω των καιρικών συνθηκών έπρεπε να γίνει η αναγκαία προσαρμογή. Καθυστερήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα επιπτώσεις γενικά στην παραγωγή του ελαιολάδου και αρνητικά αποτελέσματα για τους αγρότες. Γεγονός που αποδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της Πολιτείας, αλλά και την υποχρέωση να στηριχθούν και να αποζημιωθούν οι αγρότες, οι οποίοι πληρώνουν στο Κράτος για τη δακοκτονία.

Παρ’ όλα αυτά, και απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες ανθρωπογενείς και μη, οι παραγωγοί της αργολικής γης συνεχίζουν και δίνουν τον αγώνα αλλά και την προσπάθεια για καινοτομία, για άνοιγμα σε νέες αγορές, για την ολοένα και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Και το διαπιστώνουμε και εδώ στην Ερμιονίδα, στο Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή με τις επανειλημμένες βραβεύσεις από αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό του ΠΟΠ ελαιολάδου της περιοχής.

Είναι γι’ αυτό σημαντικό, και σε ό,τι με αφορά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γι’ αυτό τον στόχο που έχει αναπτυξιακή και περιβαλλοντική διάσταση ώστε να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης του Αναβάλου που το οφείλουμε στην Ερμιονίδα και θυμίζω ότι αυτό το  έργο οι διαδικασίες του οποίου ξεκίνησαν το 2008, περιμένει  έτοιμο προς δημοπράτηση από τα τέλη του 2014, με έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και την οριστική μελέτη να έχει παραληφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. 

Ύστερα από επανειλημμένες μου παρεμβάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόσφατα ο Υπουργός Αγροτικής Απάντησης μου απάντησε γραπτά ότι η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων επρόκειτο ως το τέλος του Οκτωβρίου να υποβάλει πρόταση για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Με νέα μου γραπτή παρέμβαση ζήτησα από τον Υπουργό να μας ενημερώσει αν όντως υπεβλήθη εμπρόθεσμα αυτή η πρόταση και ποιο θα είναι εφεξής το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ακριβώς ακόμη και πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται και να είναι αυτονόητα χρειάζονται πίεση και συνεχή επαγρύπνηση – ακόμη και όταν, όπως συμβαίνει με την επέκταση του Αναβάλου προς Ερμιονίδα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του έργου και δεσμεύθηκε για την υλοποίησή του στην ομιλία του στην Τρίπολη – θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά όλα τα ζητήματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στον τόπο μας.

Αυτή άλλωστε είναι η αυτονόητη υποχρέωση όλων μας, το χρέος μας απέναντι στην εργατικότητα, τον αγώνα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής στην Αργολίδα που με τη σκληρή δουλειά τους ανοίγουν δρόμους ανάπτυξης και προκοπής για ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.