11/20/2018 11:12:00 π.μ.
0

Ο βουλευτής Αργολίδας καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε απάντηση της ερώτησής μου προς τον κ. Π. Καμμένο για την προώθηση ενός Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για το μέλλον του στρατοπέδου Ναυπλίου ΚΕΜΧ, η υφυπουργός  κα. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά των ΑΝΕΛ, συνεχίζει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα απαντώντας με γενικότητες, όπως «η αξιοποίηση του εν λόγω στρατοπέδου μελετάται την παρούσα περίοδο χωρίς όμως να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις» ή «η ενδεχόμενη αξιοποίηση του ΚΕΜΧ θα γίνει σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο». Λες και θα μπορούσε να γίνει αξιοποίηση χωρίς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο!

Σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες η άρνηση του κ. Π. Καμμένου να δεσμευτεί για το προφανές της πρότασής μου, να προκηρυχθεί ένας Διεθνής Διαγωνισμός, όπως αυτό γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλίου και του ΥΠΕΘΑ. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι μήπως σχεδιάζουν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αξιοποιήσουν το ΚΕΜΧ για σκοπούς που προς το παρόν τους κρατούν κρυφούς και που σε κάθε περίπτωση δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του Ναυπλίου και τις προσδοκίες των πολιτών.

Ελπίζω πολύ σύντομα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τιμήσουν τους πολίτες του Ναυπλίου με κάποια πιο συγκεκριμένη απάντηση για το ΚΕΜΧ, που μπορεί πράγματι να γίνει ένα κορυφαίο πανελλαδικό τοπόσημο αρχιτεκτονικής, πολιτισμού, διοίκησης και αναψυχής».

Ακολουθεί η απάντηση της υφυπουργού κας. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.