11/24/2018 06:35:00 π.μ.
0

«Εμείς θέλουμε για όλες τις υποθέσεις να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Αυτό προφανώς αφορά και την παραγγελία και παραλαβή του C4i» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Τι λέμε λοιπόν. Ακριβώς όπως έρχεται στην επιφάνεια μία συζήτηση, η οποία γίνεται για παραγγελία του C4i, φαίνεται ότι υπάρχει ένα βούλευμα, το οποίο αναφέρει τρεις πρώην υπουργούς της ΝΔ ότι πιθανώς ζημίωσαν με 147 εκατ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο. Εμείς ούτε δικάζουμε κάποιον ούτε καταδικάζουμε κάποιον. Τι λέμε. Για ποιο λόγο, ενώ αυτό το βούλευμα έπρεπε να έχει έρθει κατευθείαν στη Βουλή -διότι αυτή είναι η συνταγματική διαδικασία- για ποιο λόγο λοιπόν έναν χρόνο μετά δεν έχει έρθει στη Βουλή και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πήγαμε στον Άρειο Πάγο και γι' αυτό πιστεύουμε ότι όλο το επόμενο διάστημα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, οι οποίες αφορούν ζητήματα που είτε είναι είτε δεν είναι σκάνδαλα, αλλά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είτε αυτά αφορούν υποθέσεις πριν από δέκα χρόνια ή πριν από δέκα ημέρες».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού περί «θεσμικού ατοπήματος», ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «Ήμασταν εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά την εμπλοκή του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είπαμε ποτέ τίποτα. Είναι το Μαξίμου, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πραγματοποιώντας αυτοί θεσμικό ατόπημα με βάση την ανακοίνωση, την οποία έβγαλαν προχθές το βράδυ, στο οποίο επιχειρούν να πουν ότι το Κίνημα Αλλαγής εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ΝΔ δεν απαντά».

«Δεν είπαμε ότι αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Εμείς λέμε ότι πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, όπως αναφέρεται μία σειρά δικογραφιών που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα σε πρώην πρωθυπουργούς, σε πρώην υπουργούς, σε πρώην άλλα στελέχη, άρα, πρέπει να διερευνηθούν για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, εμείς αυτό λέμε, τόσο απλά, τόσο καθαρά και τόσο κατανοητά από τον κόσμο. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

«Θέλουμε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, στο άρθρο 86 να δούμε την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη, να αλλάξουν ζητήματα που αφορούν τη βουλευτική ασυλία για πράγματα, τα οποία δεν αφορούν πολιτική δραστηριότητα και να γίνει μία συζήτηση ουσίας που αφορά το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, επισήμανε πως «αυτό που είπε η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει την αξιοπιστία να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε συμφωνία, δυστυχώς, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πραγματικότητα».

Όσον αφορά την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να μην είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο κ. Χρηστίδης είπε πως «για εμάς, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ένας δήμαρχος, ο οποίος έδωσε προπτική, άνοιξε την πόλη της Θεσσαλονίκης και αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα των επισκεπτών, των τουριστών της πόλης τα τελευταία χρόνια, βοήθησε τις επιχειρήσεις της πόλης να σταθούν στα πόδια τους και, φυσικά, αποτέλεσε έναν φάρο σε μάχες απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό». «Τώρα πια που υπάρχει ανακοίνωση από μεριάς του Γ. Μπουτάρη θα ανοίξει η δικιά μας διαδικασία, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες αντίστοιχες περιπτώσεις, και θα βρούμε το καλύτερο πρόσωπο, το οποίο θα συνεχίσει το σημαντικό έργο του Γιάννη Μπουτάρη και φυσικά θα το εξελίξει» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.