11/02/2018 07:56:00 μ.μ.
0

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και αυτό άλλωστε το απέδειξε και στην Ντόχα, όπου έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής 2018.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο, έσφιξε τα δόντια κι εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του, σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30, στον τελικό του αγωνίσματος, που πραγματοποήθηκε στο στάδιο Aspire Dome.

Έτσι, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς, κατέκτησε, μετά το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, το τρίτο συνεχομενο χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όντας πλέον ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, αφού ξεπέρασε τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο.

Παράλληλα με τον σημερινό του άθλο ο Πετρούνιας έγινε ένας από τους τρεις γυμναστές στην ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα και τα 9 συνολικά σε σημαντικές διοργανώσεις.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στην διάρκεια του τελικού είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων που κατέκλυσαν την εξέδρα και τον αποθέωσαν για την τεράστια επιτυχία του.

O Λευτέρης Πετρούνιας δείχνει πανευτυχής το εθνόσημο μετά το τέλος του εκπληκτικού προγράμματός του
O Λευτέρης Πετρούνιας δείχνει πανευτυχής το εθνόσημο μετά το τέλος του εκπληκτικού προγράμματός του
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900. 

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει από την Ντόχα το Σάββατο με την πτήση «QR 207» της «Qatar Airways», που αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 21:25 το βράδυ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια πτήση θα βρίσκεται και η πρωταθλήτρια της Εθνικής γυναικών, Βασιλική Μιλλούση, η οποία αποχωρεί από την αγωνιστική δράση έπειτα από 24 χρόνια. 

Τα μετάλλια του Λευτέρη Πετρούνια

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη κατέκτησε στην Ντόχα το ένατο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 2015 και μετά, αφού στους δύο προηγούμενους παγκόσμιους τίτλους (2015, 2017) προστίθενται οι τέσσερις νίκες σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2018), η επικράτηση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά ο θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. 

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το αήττητο σερί του σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο φτάνει πλέον τα 2,5 χρόνια, περιλαμβάνοντας ήδη εννιά αλλεπάλληλες νίκες σε διεθνείς αγώνες μετά τον Απρίλιο του 2016 και έχοντας πλέον πετύχει το «9 στα 9». Την τελευταία διετία, μάλιστα, είναι μονίμως πρώτος ακόμα και στους προκριματικούς.





  


  

Η τελική κατάταξη του τελικού:

Ενόργανη γυμναστική: Τα μετάλλια της Ελλάδας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης 

Συνολικά η Ελλάδα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής έχει κατακτήσει 11 μετάλλια, εκ των οποίων 7 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα, όλα στους άνδρες. Η αρχή έγινε το 1994 στο Μπρισμπέιν, όπου ο Ιωάννης Μελισσανίδης κατέκτησε το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους.

Τα περισσότερα έχουν κατακτήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας με 3 χρυσά στους κρίκους και ο Βλάσης Μάρας με 2 χρυσά κι ένα χάλκινο στο μονόζυγο.

Αναλυτικά:

ΕΤΟΣ-ΠΟΛΗ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

Χρυσά


2001-Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο

2002-Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο

2003-Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι

2010-Άμστερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Ασκήσεις εδάφους

2015-Γλασκώβη Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι

2017-Μόντρεαλ Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι

2019-Ντόχα Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι

Ασημένια
1994-Μπρισμπέιν Ιωάννης Μελισσανίδης Ασκήσεις εδάφους

2011-Τόκιο Βασίλης Τσολακίδης Δίζυγο

Χάλκινα

1999-Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι

2006-Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο


Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
ΠΗΓΗ: Ζούγκλα 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.