11/07/2018 09:44:00 π.μ.
0

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της Ουσίας» μίλησε, τη Δευτέρα το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της Ένωσης Κεντρώων του Β. Λεβέντη, πρ. Νομάρχης Αργολίδας, Δημήτρης Σαραβάκος.

Ο κ. Σαραβάκος ανέφερε αρχικά ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ την ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ήταν «διαρκής και σοβαρή». Υπενθύμισε ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και η Ένωση Κεντρώων στηρίζει την υποψηφιότητά του καθώς, όπως είπε «η αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικές ταμπέλες» και ότι «οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να πάνε σπίτι». Ο Δ. Σαραβάκος σημείωσε ακόμα ότι στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και όχι τα κόμματα και πως υπάρχει τεράστια δυνατότητα αξιοποίησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά δεν έχουν προχωρήσει αρκετά θέματα.

Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. ο κ. Σαραβάκος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αρκετές χωματερές για τις οποίες πληρώνει πρόστιμα και αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει δώσει «μάχη» στο παρελθόν για τη λειτουργία των ΣΔΙΤ και ότι είναι υπέρ των έργων ΣΔΙΤ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «εμείς στηρίζουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά με άλλους όρους», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα των αποβλήτων είναι γενικής φύσεως, είναι σοβαρό και χαρακτήρισε ντροπή να υπάρχει, τη στιγμή που υπάρχουν κονδύλια από την ΕΕ που όμως δεν αξιοποιούνται. Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαχείριση θα πρέπει να είναι σοβαρή, με χαμηλό κόστος για τους πολίτες.

Όσον αφορά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, είπε ότι ο συνδυασμός προχωρά, υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις, απηύθυνε κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να συστρατευθεί μαζί του, μην αποκλείοντας τις συνεργασίες, αν όμως υπάρξει “πρόσφορο έδαφος”. Για τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη είπε ότι «η κάθοδός μας είναι για να φύγει ο Π. Τατούλης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς έκανε ελάχιστα πράγματα».

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις μελλοντικές συνεργασίες της παράταξής του εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογή του, λέγοντας πως «Ένα είναι σίγουρο ότι εμείς παλεύουμε για να μπούμε στο δεύτερο γύρο. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα μπούμε στον δεύτερο γύρο. Από κει και πέρα είμαστε ανοιχτοί για συνεργασίες ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης. Oπως είπα, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, θα επιβάλει τις συνεργασίες και έτσι δεν θα παίρνει την απόφαση ένας, είναι ένα σύστημα καλύτερο το οποίο θα μειώσει την διαφθορά και την κακοδιαχείριση που ταλανίζει την περιοχή μας.»


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.