11/28/2018 10:08:00 μ.μ.
0Αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας μετά την πληροφόρηση που είχε για τη μετεγκατάσταση 508 προσφύγων στην περιοχή της Ερμιονίδας επισκέφθηκε  το Κ.Υ. Κρανιδίου και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας προκειμένου να συζητήσουν τον σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης αυτών.

Μετά την ενημέρωση για τα τεράστια προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο Κ.Υ. (κενές οργανικές θέσεις ιατρών), έλλειψη αντιδραστηρίων στο μικροβιολογικό τμήμα και έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων, διενήργησε αυτοψία στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ενδιαφέρεται για την υγειονομική κάλυψη τόσο αυτών των ανθρώπων όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Επιβάλλεται η άμεση  εκπόνηση σχεδίου υγειονομικής κάλυψης με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα δεδομένα, ύστερα από την εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή.

Επίσης πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των προσφύγων.


         

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.