11/11/2018 01:30:00 μ.μ.
0

Στο Ναύπλιο, μια πόλη με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά η οποία κατείχε ανέκαθεν μια εξέχουσα θέση στον πολιτισμό και κατ’ επέκταση στον τουρισμό πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά το «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 5o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» 9-11 Νοεμβρίου 2018, από το ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία με την ARTIVA Cultural Management & Advertising και καλλιτεχνικό διευθυντή το μαέστρο Θεοδόση Αντωνιάδη.

Στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 20 χορωδιακά σχήματα.

Στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής του, έχουν λάβει μέρος 125 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και περισσότεροι από 6000 χορωδοί και επισκέπτες έχουν επισκεφθεί τις ημέρες του Φεστιβάλ, την πόλη του Ναυπλίου.

Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι τα περισσότερα χορωδιακά σχήματα που έχουν συμμετάσχει έχουν βραβευτεί διεθνώς και έχουν μεγάλη ιστορία στο χορωδιακό τραγούδι, ενώ κάθε χρόνο το επίπεδο των χορωδιών που λαμβάνουν μέρος εκπλήσσουν ευχάριστα με το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο.

Το "ΝΑΥΠΛΙΟ- ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ" κατατάσσεται στα καλύτερα της Ελλάδας.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 2η μέρα του φεστιβάλ η συγκίνηση ήταν διάχυτη καθώς στην μνήμη του Διευθυντή Χορωδίας Τάκη Μανιάτη, έγινε απονομή τιμητικής – αναμνηστικής πλακέτας στην οικογένεια και στον εκπρόσωπο της χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Ερμιόνης, από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Ι. Κωστούρο.

Το βράδυ του Σαββάτου εμφανίστηκαν, η Χορωδία BelCantes Αγ. Ανδρέα Εγλυκάδας, η Χορωδία Γονέων και Φίλων Χ.Α.Ν.Νίκαιας, η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, η Χορωδία Μουσικού Ομίλου Γυθείου, η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών, η Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σύρου, η Χορωδία «Επτάχορδη Λύρα» Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων ανάμεσα τους, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός ο οποίος χαιρέτησε την εκδηλωση, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας κ.α.










































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.